Lions loten Slovenië en Rusland als grote namen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Lions loten Slovenië en Rusland als grote namen
Foto: © SC

In de Litouwse hoofdstad Vilnius is gisteren geloot voor het EK basketbal dat in september plaats vindt in de Baltische staat. België stoot hierbij onder meer op Rusland en Slovenië in groep D.

Rusland en Slovenië zijn de grootste kleppers in Groep D die overigens erg Oost-Europees is getint. De Belgian Lions komen ook opnieuw het sterker gewaande Georgië tegen, maar België kon hen in de voorronde tot twee keer toe verslaan.

Rusland won in 2007 het EK basketbal en werd pas zevende in 2009, Slovenië werd 4de in 2009 en werd knap achtste op het WK. De andere landen in de groep van België zijn naast Georgië ook nog Bulgarije en Oekraïne.

De Belgische basketwereld is blij met de loting. Teammanager Jacques Ledure hoopte op drie van de vijf tegenstrevers. "De Finse en Franse delegatie feliciteerden ons met de loting die volgens hen de beste was. We spelen ook al onze wedstrijden aan de Oostzee. Ook op dat vlak zijn we zeker verwend." Speler Sam Van Rossom vindt het een evenwichtige groep "en met Oekraïne en Georgië treffen we teams die we al enkele keren versloegen", klinkt het op Sporza.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws