Kim Clijsters Sportvrouw, Philippe Gilbert Sportman

Wouter Laeremans
| 0 reacties
 Kim Clijsters Sportvrouw, Philippe Gilbert Sportman
Foto: © SC

Kim Clijsters volgt hoogspringster Tia Hellebaut op als Sportvrouw van het Jaar. Ze kreeg de trofee al voor de zesde keer. Bij de mannen werd voor de eerste maal wielrenner Philippe Gilbert verkozen.

De Limburgse won dit jaar vrijwel direct na haar comeback de US Open, haar tweede Grand Slam-zege. Ze bedankte alle sportjournalisten die op haar gestemd hadden en droeg de trofee op aan haar papa Lei Clijsters, die begin dit jaar overleed. Collega Yanina Wickmayer en Europees kampioene Eline Berings pakten naast de titel.

Gilbert wint voor de eerste keer. De wielrenner van Silence-Lotto reed dit seizoen erg sterk en zijn belangrijkste wapenfeit was de eindoverwinning in de Ronde van Lombardije. “Ik moet mijn ploegmaats bedanken. Ik kan alleen maar beslissend zijn in de finale omdat mijn team 150 kilometer lang hard gewerkt en gezwoegd heeft.” Gilbert haalde het voor wereldkampioen veldrijden Niels Albert en basketballer Didier Mbenga van de LA Lakers.


De 16-jarige spits van Anderlecht Romelu Lukaku werd Belofte van het Jaar. Cedric van Branteghem, Kevin Borlée, Nils Duerinck en Antoine Gillet van de Belgische 4x400-estafetteploeg mochten de prijs voor de Beste Ploeg in ontvangst nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws