Geen spoor van 14-jarige Dekker

Wouter Laeremans
| 0 reacties
Geen spoor van 14-jarige Dekker
Foto: © SC

De 14-jarige Nederlandse zeilster Laura Dekker wordt vermist. Ze is sinds donderdag spoorloos. Het is mogelijk dat ze in het geheim haar verboden solotocht rond de wereld wil verder zetten.

Dekker zou volgens Nederlandse media 3500 euro van haar spaarrekening gehaald hebben om dan met de noorderzon te verdwijnen. “Ze had het gevoel dat iedereen tegen haar was. Wat we haar ook zegden, ze geloofde gewoon niet dat ze mocht vertrekken", aldus de woordvoerder van de familie in De Volkskrant.
 

De politie denkt niet aan een misdrijf, maar onderzoekt de zaak wel. De vader van het meisje is zeker niet mee gevlucht en ook haar zeilboot ligt naar verluidt nog steeds in de haven.

Laura Dekker wilde als 13-jarige een wereldrecord vestigen door als jongste ooit een solozeiltocht rond de wereld te maken. Een Nederlandse rechter had haar dat verboden en had haar zelfs onder toezicht geplaatst. Dekker leek de plannen even te zullen opbergen om haar schooljaar af te maken, maar nu blijkt dat ze het toch heel moeilijk had met de uitspraak.

 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws