Familie Tan verdedigt Belgische eer op Spelen: "Eerste ronde overleven zou een groot succes zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Familie Tan verdedigt Belgische eer op Spelen: "Eerste ronde overleven zou een groot succes zijn"

Donderdag komen er twee landgenoten aan de start op het olympische badmintontoernooi. En laat dat met Yuhan en Lianne Tan toevallig ook broer en zus zijn. Beide landgenoten willen vooral de eerste ronde overleven.

"Ik ben heel wat rustiger dan de vorige keer in Londen, want nu heb ik het allemaal al eens meegemaakt", legt Yuhan Tan uit bij Sporza. "Tot nu toe is Rio een leuke ervaring, ook omdat de Belgische ploeg het goed doet. Toch zijn wij hoofdzakelijk met onszelf bezig. Het is belangrijk om op de eigen trainingen te focussen."

Ik ben al blij dat ik niet tegen iemand uit de top vijf speel - Yuhan Tan

Yuhan wil vooral de eerste ronde doorkomen. "De eerste ronde overleven zou een groot succes zijn. De Taiwanees uit mijn poule is wel de nummer zes van de wereld, maar ik denk dat zijn stijl mij wel moet liggen. Ik geloof in mijn kansen, al moet alles wel goed zitten om van hem te winnen. Ik ben al blij dat ik niet tegen iemand uit de top vijf speel."

Geen goede loting voor Lianne

Ook zijn zus Lianne Tan komt een tweede keer in actie op de Spelen. "Ik laat het deze keer allemaal op mij afkomen. Het is leuk om er een tweede keer bij te zijn, vorige keer was het overweldigend", aldus Lianne. "Mijn loting is wel niet echt geweldig."

"Ik zit in een poule van vier met onder meer de olympische kampioene", baalt de zus van Yuhan. "Het wordt wel een ervaring om tegen haar te spelen. Ik ga proberen om er veel uit te leren voor de toekomst. Van de Amerikaanse en de Portugese hoop ik zeker te kunnen winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws