Na de heisa de ontgoocheling: 4x200m laatste in finale

Redactie
| 0 reacties
Na de heisa de ontgoocheling: 4x200m laatste in finale
Foto: © photonews

Om het mogelijke forfait van de Belgen op de 4x200m aflossing, was gisteren zoveel te doen dat Louis Croenen uiteindelijk overstag ging en toch zwom in de reeksen. De Belgen haalden de finale, maar daarin stelden ze teleur.

De zichtbaar vermoeide Belgische ploeg lag meteen op achterstand waardoor ze in de buitenbaan hinder ondervonden. "We kregen allemaal veel golven te verwerken doordat we van in het begin niet in de race zaten", aldus Timmers bij Sporza.

Michael Phelps haalde het met de Verenigde Staten en breidde zo zijn collectie gouden medaille uit. 21 stuks heeft hij al in de kast liggen. De Britten werden tweede, de Japanners eindigden op het brons.

Toen Pieter Timmers aantikte registreerden de Belgen een tijd die drie seconden trager was dan in de halve finale. De reden hoefde je niet ver te zoeken. Het Belgisch viertal met Croenen, Timmers, Dekoninck en Surgeloose was door en door vermoeid.

"Dit was te verwachten", aldus Croenen. "Ik heb vijf races na elkaar gezwommen op korte tijd, ook op de vlinderslag voelde ik dat er niet meer inzat." Surgeloose was erg ontgoocheld. "Als Pieter erbij is, moeten we normaal tijd winnen, maar we bekopen de bewogen dag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws