Aftellen naar het atletiek: Onze kanshebbers op medailles

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Aftellen naar het atletiek: Onze kanshebbers op medailles
Foto: © photonews

Binnen enkele dagen begint het meest traditionele deel van de Olympische Spelen, de atletiek. Voor België kunnen de Spelen met drie medailles al bijna niet meer stuk, maar ook op de piste maken we kans.

Thomas Van der Plaetsen

Met de Europese titel op zak mag Van der Plaetsen met ambitie naar Rio afzakken. Hoewel hij met zijn beste prestatie dit jaar, 8218 punten, de dertiende plaats bezet, kan er in de tienkamp werkelijk alles gebeuren.

Voor Van der Plaetsen is het moeilijkste gevecht echter al achter de rug. De jonge atleet overwon teelbalkanker en kwam erg sterk terug. Elke plek binnen de top-8 zou sowieso fenomenaal zijn, al hopen we op een medaille. Wereldtopper Ashton Eaton doet mee, dus goud zal voor iedereen onhaalbaar zijn.

Nafi Thiam

Thiam reist met de zevende beste jaarprestatie af naar de Olympische Spelen en zit iets meer dan honderd punten van de derde plek af. Ook in de zevenkamp mogen we iets gaan verwachten, ook al verliep de voorbereiding niet helemaal ideaal.

Thiam sukkelt immers nog wat met een blessure aan de elleboog (foto), wat op de werpnummers zeker geen pretje is. Bij de vrouwen wordt het voor goud een duel tussen Jessica Ennis-Hill en Brianne Theisen-Eaton, jawel de vrouw van Ashton.

Philip Milanov

Milanov lijkt de grootste kanshebber op een medaille voor de Belgen, Hij wierp één meter minder ver dan de beste prestatie die in 2016 opgetekend werd en bereidde zich tot in de puntjes voor op deze Olympische Spelen.

De grootste concurrenten worden de pool Malachowski en de Duitse broers Harting.

4x400m

Bij de 4x400m is het eigenlijk nutteloos om te kijken naar de beste prestaties van 2016. Heel wat landen nemen immers enkel op grote kampioenschappen deel met hun vier beste individuele lopers. Ter vergelijking, de universiteit van Louisiana zette de drie beste tijden neer dit jaar.

België zit dit jaar bijna een seconde achter op het universiteitsteam. Als alles goed gaat, zit een finaleplaats en misschien een medaille er zeker in, maar dit jaar lijkt het niet van een leien dakje te gaan. Bovendien sukkelt Kevin Borlée met een blessure.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws