Knap presterende Ramaekers toch naar huis

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Knap presterende Ramaekers toch naar huis
Foto: © photonews

De Olympische Spelen van Robin Ramaekers zitten erop. De amper 21-jarige Limburger deed het uitstekend in de eerste ronde, maar in de zestiende finales was de Spanjaard Rodriguez te sterk.

Ramaekers plaatste zich als 42e op 64 deelnemers voor de rechtstreekse uitschakeling en moest dus meteen tegen de 23e in de eerste ronde. De Australiër Ryan Tyack had bovendien al een medaille op zak na de teamcompetitie.

Perfecte 30 om het af te maken

Ramaekers haalde het in vier sets, dat is telkens elk drie pijlen schieten en wie het eerst drie sets wint, gaat door. Hij verloor de eerste, maar vocht daarna sterk terug en eindigde knap met drie schoten in het midden van de roos.

Amper 40 minuten later moest Ramaekers opnieuw aan de slag in de Sambadrome, waar normaal gezien het carnaval van Rio doorgaat. Tegenstander was de Spanjaard Rodriguez, die dicht aanleunt bij de wereldtop.

Een lastige klus dus voor de jonge Belg. Hij verloor kansloos in drie sets van de secure Spanjaard. Benieuwd wat hij in Tokio kan, met z'n 21 lentes heeft Ramaekers nog alle tijd om zijn niveau op te krikken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws