Dubbel goud in het Zwemmen, heel zeldzaam, maar niet de eerste keer

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Dubbel goud in het Zwemmen, heel zeldzaam, maar niet de eerste keer
Foto: © photonews

Voor een sport die in honderdsten van een seconde opgemeten wordt, is het ongebruikelijk dat twee atleten in exact dezelfde tijd finishen. Gisteren gebeurde het op de 100m vrije slag bij de vrouwen. Wij doken de geschiedenisboeken in op zoek naar precedenten.

Op de Olympische Spelen zelf gebeurde het al twee keer eerder dat een gouden medaille door twee atleten gedeeld werd. Simone Manuel en Penny Oleksiak zorgden gisteren dus voor een heel zeldzame prestatie.

1984: Carrie Steinseifer & Nancy Hogshead

In 1984 gebeurde het ook bij de vrouwen én op hetzelfde nummer. In de Verenigde Staten waren het thuiszwemsters Steinseifer en Hogshead die voor de eerste ex aequo in de geschiedenis van het Olympische zwemmen.

Bekijk hieronder de beklijvende finale in 1984. Vanaf 5:50 is de race te zien. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

2000: Anthony Ervin & Gary Hall Jr.

Anthony Ervin zagen we gisteren nog in actie op de 50m vrije slag, maar hij haalde dus al goud op dat nummer in Sydney. Hij moest het eremetaal delen met Gary Hall Jr. na een uiterst spannende race.

Opnieuw ging het hier om twee Amerikaanse atleten. Bekijk hieronder de beelden van de 50m vrije slag bij de mannen in Sydney. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws