De grootste carrière van Phelps: succesvoller dan het hele land België samen

De grootste carrière van Phelps: succesvoller dan het hele land België samen

Vier keer goud, 1 keer zilver. Het bilan van Michael Phelps op deze Olympische Spelen in Rio de Janeiro is alweer fantastisch. En mogelijk komt er nog een (gouden) medaille bij in de estafette. Maar hoe succesvol was de carrière van Phelps nu echt?

Gaan we ooit nog een betere atleet tegenkomen dan Michael Phelps? Dat is de vraag die velen zich lijken te stellen. En qua medailles komt niemand in de buurt van de Baltimore Bullet. Op de Olympische Spelen in Sydney 2000 was hij al vijfde op de 200 meter vlinderslag, vanaf 2004 zou hij alles domineren.

6x goud en 2x brons in Athene, 8x goud in Peking, 4x goud en 2x zilver in Londen en nu dus ook al 4x goud en 1x zilver in Rio de Janeiro. Totaalbalans 22 keer goud, 3 keer zilver en 2 keer brons: 29 medailles in zijn carrière. En dat is minstens zo goed als de Belgen in het totaal.

Tia Hellebaut, Justine Henin en Greg Van Avermaet pakten goud voor ons land sinds Phelps in het water lag. Als we ook de vijf medailles (2x zilver, 3x brons) uit 2000 bij de berekening pakken, dan nog is en blijft de Amerikaanse zwemmer veel en veel beter dan team Belgium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws