Belgische delegatie kijkt uit naar WK roeien in Rotterdam

Belgische delegatie kijkt uit naar WK roeien in Rotterdam

Na een fantastische vierde plaats op de Olympische Spelen in Rio van Hannes Obreno in het skiffnummer is het nu aftellen naar het WK roeien in Rotterdam! Een delegatie van 18 atleten zakt af om er de allerbeste prestaties neer te zetten.

Zondag 21/08 bijten de U23 de spits af. We vinden Niels van Zandweghe (BTR) als eerste terug op het Nederlandse water. Na zijn gemiste Olympische Spelen staat Niels extra gemotiveerd aan de start. Wij kijken alvast uit naar zijn prestaties!

De M2x met Ruben Claeys (KRSG) en Tom De Borger (TRT) varen enkele uurtjes later hun heat met onmiddellijk daarna de LM2x met Ruben Somers (ARV) en Aurelien Goubeau (UNB).

Op maandag 22/08 in de namiddag vinden we Eveline Peleman (KRSG) terug aan de start in de senior categorie. In 2014 werd ze op de Bosbaan in Amsterdam wereldkampioene in LW1x!

Junioren vanaf woensdag

De junioren treden in actie vanaf woensdag 24/08. In de skiff disciplines bij de heren vinden we Brent de Bleser (TRT) terug en bij de dames Rachel Willaumez (UNB). Beiden behaalden een 4de plaats op het EK in Trakai.

De JM4x met Liam Beerlandt (KRNSO), Marlon Colpaert (KRNSO), Sander De Witte (KRB), Bert Verkest (KRB) en Tristan Vandenbussche (BTR) roeien hun heat op woensdagmorgen na de JW4- met Axelle Boels (KRSG), Valerie Foqué (TRT), Claire Henin (RCNSM), Ilse Vandenhouweele (KRNSO) en Caitlin Govaert (UNB).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws