Wat u nog moet weten van vannacht: gouden Bolt en olympisch diploma voor Van der Plaetsen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Wat u nog moet weten van vannacht: gouden Bolt en olympisch diploma voor Van der Plaetsen

Aangezien de Olympische Spelen zich voor een groot deel afspelen wanneer het bij ons al lang bedtijd is, geven we elke ochtend een overzicht van wat u misschien gemist zou kunnen hebben.

Wie anders dan Usain Bolt heeft het goud gepakt op de 200 meter in Rio. De Jamaicaan kende nauwelijks tegenstand, maar kwam niet in de buurt van zijn olympisch record. HIER meer.

Rahele Asemani en Jaouad Achab hebben ons land nét geen medaille bezorgd op de Spelen. Beide taekwondoka's verloren hun kamp om brons. Meer daarover kan u HIER lezen.

Thomas Van der Plaetsen heeft zijn eerste Olympische Spelen met een mooie achtste plek beëindigd. De tienkamper verbeterde zijn persoonlijke record met 77 punten, daarover vindt u HIER meer informatie.

De Amerikaan Ryan Crouser heeft een nieuw olympisch record gevestigd in het kogelstoten. Zijn worp van 22,52 was ook goed genoeg voor de gouden medaille.

Renée Eykens heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de 800 meter. Onze landgenote liep net als in de reeksen een sterke tijd van net boven de twee minuten, maar dat bleek niet voldoende voor de finale.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws