Pieters zet België (opnieuw) op de golfkaart: zijn 'rise to the top'

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Pieters zet België (opnieuw) op de golfkaart: zijn 'rise to the top'
Foto: © photonews

In 2012 schrokken we ons een hoedje. Met Nicolas Colsaerts hadden we plots een Belg in de selectie van de prestigieuze Ryder Cup. Vier jaar later is het opnieuw het geval met hét Belgische golftalent van de voorbije jaren, Thomas Pieters.

In 2012 werd Colsaerts, net als Pieters nu, gekozen als Wild Card voor het Europese team. Dat neemt het met 12 golfers om de twee jaar op tegen de Amerikanen. De beste negen over een bepaalde periode kwalificeren zich automatisch, de overige drie worden gekozen door de kapitein.

Tweede Belg ooit na Colsaerts

Colsaerts, bijnaam 'The Belgian Bomber' werd vooral gekozen omwille van zijn fenomenale afslag. In 2012 waren er immers erg lange holes qua afstand en hij kon die makkelijker overbruggen dan vele anderen.

2012 was meteen het beste jaar uit de carrière van Colsaerts, Pieters staat momenteel nog maar aan het begin van wat een succesvolle loopbaan lijkt te worden. Met zijn vierde plaats op de Spelen en zijn twee overwinningen op de Europese Tour maakte hij indruk bij kapitein Darren Clarke.

Die zag hem vorige week van dichtbij aan het werk in Denemarken, waar Pieters won. "Thomas wist donders goed waarom ik samen met hem speelde. Hij heeft die donderdag gewoonweg fantastisch gespeeld. Één van de beste prestaties die ik ooit zag."

Maar wie is Thomas Pieters? Op zijn vijfde kwam de Antwerpenaar in aanraking met golf toen z'n hele familie het begon te spelen nadat zijn ouders de sport probeerden op reis. Van meet af aan bleek dat hij talent had.

Voor golf naar de States

Pieters trok naar de Verenigde Staten, waar hij bij de University van Illinois zich verder kon toeleggen op zijn golfcarrière. Hij won in zijn tweede jaar het kampioenschap voor onder meer Jordan Spieth, geen kleine vis.

Ook bij de profs maakte hij meteen indruk door in zijn eerste seizoen een tweede plaats te pakken in Spanje. Nadien zou hij nog drie tornooien winnen op de Europese Tour. Een toekomst op ook de Amerikaanse PGA Tour, de meest prestigieuze, lijkt zeker voor hem weggelegd. Maar eerst die dekselse trofee winnen voor Europa, Thomas.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws