Dit staat Thomas Pieters en co te wachten in de Ryder Cup golf

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Dit staat Thomas Pieters en co te wachten in de Ryder Cup golf

Vandaag start de prestigieuze Ryder Cup, een golfwedstrijd tussen de 12 beste golfers van de Verenigde Staten en de 12 beste Europeanen. Daarbij uiteraard onze landgenoot Thomas Pieters.

Deze golfwedstrijd is vernoemd naar Samuel Ryder, die in 1927 een belangrijke rol speelde in de eerste editie ooit. Eerst ging het over een wedstrijd van de Amerikanen tegen het Verenigd Koninkrijk, maar later kwam Ierland er bij en in 1979 mochten alle Europeanen deelnemen.

Met Thomas Pieters is er ook één landgenoot geselecteerd. Hij is na Nicolas Colsaerts de tweede Belg die deel uitmaakt van dit elitegroepje van Europeanen. Pieters komt vrijdagmiddag al in actie aan de zijde van Lee Westwood.

Pieters vrijdag in actie

Vrijdag speelt Pieters zijn foursome. Dat betekent dat hij met Lee Westwood om de beurt een balletje moet slaan. In de namiddag is het tijd voor fourball. Daarbij speelt elke golfer alleen op zijn eigen bal, maar de laagste score van beide spelers telt.

Zondag worden alle single partijen afgewerkt en wordt er niet meer in duo's gespeeld. Er zijn in totaal 28 wedstrijden. De ploeg die het eerst de kaap van 14,5 punten overschrijdt, wint de Ryder Cup. Bij een gelijkspel (14-14) behoudt de vorige winnaar de trofee, in dit geval zou dat Europa zijn.

De vier partijen van vrijdag:

Jordan Spieth/Patrick Reed (Verenigde Staten) - Justin Rose/Henrik Stenson (Europa)

Phil Mickelson/Rickie Fowler (Verenigde Staten) - Rory McIlroy/Andy Sullivan (Europa)

Jimmy Walker/Zach Johnson (Verenigde Staten) - Sergio Garcia/Martin Kaymer (Europa)

Dustin Johnson/Matt Kuchar (Verenigde Staten) - Thomas Pieters/Lee Westwood (Europa)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws