Is dit niet vreemd? Belgische kunstschaatser mag naar Winterspelen voor... Duitsland

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Is dit niet vreemd? Belgische kunstschaatser mag naar Winterspelen voor... Duitsland
Foto: © photonews

De Winterspelen 2018 in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang naderen met rasse schreden, ook voor de Belgische kunstschaatser Ruben Blommaert. Sinds afgelopen weekend is hij officieus zeker van deelname. An sich niks bijzonders, ware het niet dat hij straks voor Duitsland uitkomt.

West-Vlaming Blommaert en zijn Duitse partner Annika Hocke mogen straks hun ijskunstjes tonen in het paarrijden. "Ik ben beginnen te trainen met Annika in januari, dat is nu 11 maanden geleden. We hebben een fantastisch parcours afgelegd en alles heel snel onder de knie gekregen. Vandaar dat we de Olympische Spelen als doel gesteld hadden", klinkt het bij Sporza.

Hoe heeft onze landgenoot, die in Duitsland woont, zich dan precies geplaatst voor de Winterspelen 2018? "Er waren vier wedstrijden, daarvan tellen de drie beste resultaten mee voor de nationale ranglijst. We finishten als tweede en Duitsland heeft recht op twee startplaatsen."

Rubben Blommaert voelt zich wel nog verbonden met ons land: "Ik wist van in het prille begin dat mijn discipline in België niet mogelijk is. Daarom ben ik in 2011 verhuisd. Het was van in het begin helder dat ik voor Duitsland zou uitkomen. Mijn partner is trouwens ook van hier. Ik vind het niet meer dan normaal dat ik voor Duitsland naar de Spelen trek. Al vind ik het zeker leuk dat er ook vanuit België interesse is want ik ben toch nog altijd een Belg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws