Belgische hockeymannen draaien gastland Brazilië door gehaktmolen met fenomenale score

Bart Ver Elst
| 0 reacties

De Belgische hockeyploeg heeft na de eerste wedstrijd op de Spelen ook de tweede wedstrijd gewonnen. Gastland Brazilië werd met een fenomenale score van maar liefst 0-12 opzijgezet.

België boekte in de eerste wedstrijd een solide overwinning tegen Groot-Brittannië, in de tweede wedstrijd stond gastland Brazilië op het menu. Maar de Brazilianen kwamen ruim tekort tegen de Belgen en liepen tegen een zware pandoering aan.

Bij de rust stond het al 0-5 voor de Red Lions. In de tweede helft ging - met koning Filip als aanwezige toeschouwer - België op zoek naar meer en uiteindelijk werd het een monsterscore van maar liefst 0-12.

"Collectieve prestatie"

"Het leukste om zien was dat we een collectieve prestatie hebben neergezet", zei coach Shane McLeod bij Sporza. "Dan wordt het automatisch een aangenaam kijkstuk en ga je goals scoren en kansen krijgen. We kijken nu uit naar Australië. Zij zijn fysiek even sterk als ons, dus dat kan interessant worden."