Round-up: Dit gebeurde er vannacht op de Olympische Spelen

Redactie
| 0 reacties

Door het uurverschil met Rio speelt een groot deel van de Olympische Spelen zich af in de vroege uurtjes. Geen nood, we houden u elke dag op de hoogte.

Wickmayer en Flipkens naar huis

Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer gingen ten onder in de tweede ronde van het dubbelspel tegen het Spaanse duo Muguruza-Suarez in drie sets. Het werd erg spannend met 5-7, 6-2 en 2-6.

Na de heisa: 4x200m wordt laatste in finale

De aflossingsploeg plaatste zich zonder Pieter Timmers voor de finale. In die finale werd het team, deze keer met Timmers laatste. Ook Louis Croenen kon individueel niet verder dan een achtste en laatste plaats in de finale van de 200m vlinderslag.

Timmers met toptijd

Pieter Timmers deed het uitstekend op de honderd meter vrije slag. In het koningsnummer plaatste hij zich met de zesde tijd én een Belgisch record voor de finale.

Hockeyers stomen door

De Belgische Hockeyploeg zorgde voor een stunt door Australië, de nummer één van de wereld, te kloppen met het kleinste verschil. Daardoor zijn de Belgen nu al zeker van kwalificatie voor de kwartfinales.

Phelps pakt 21e(!) gouden plak

Michael Phelps ging door op z'n elan en pakte in de 4x200m al zijn éénentwintigste gouden medaille. De Verenigde Staten gingen de Britten en de Japanners voor in de finale.

Serena Williams ligt eruit

Ook voor de topfavoriete in het Tennis zitten de Olympische Spelen erop. Serena Williams kon haar favorietenrol niet waarmaken en strandde in de achtste finale. Tegen Svitolina verloor ze in twee sets, 6-4 en 6-3.

Goffin gaat makkelijk door

David Goffin mag na een makkelijke overwinning tegen Dudi Sela door naar de derde ronde. Hij haalde het met twee keer 6-3 van de Israëliër.

Van Acker zakt een plek

Evi Van Acker kon de constante nog niet vinden op de tweede dag van het zeilen. Na de derde race lag ze even aan de leiding, maar een 29e plaats in de vierde regatta deed haar zakken naar plek vijf.