Geen goud, maar toch knap zilver voor de Lions

Balen voor de Belgen. Ze speelden de finale tegen de Argentijnen, maar verloren daar met 2-4. En zo is het zilver in plaats van goud voor onze Lions.

Veel beter kon de match niet beginnen voor de Belgian Red Lions: al na twee minuten tikte Cosyns de 1-0 tegen de touwen. Lang konden we daar echter niet van genieten, want via een strafcorner van Ibarra werd het 1-1. Vlak voor het einde van het eerste kwart tikte Ortiz de 1-2 zelfs tegen de touwen.

Een nieuwe strafcorner voor de Argentijnen leverde opnieuw op via wie anders dan Gonzalo Peillat. Match gespeeld? Neen, want de Lions bleven erin geloven. In de tweede helft probeerden ze de 1-3 nog om te draaien, na een heerlijke beweging van Boccard was de match weer helemaal open.

België kreeg nog een resem strafcorners, maar slaagde er niet meer in om de gelijkmaker te maken. In de slotminuten speelden de Lions nog zonder doelman, Mazzilli strafte dat in de absolute slotseconden ook af: 2-4 en zilver in plaats van goud voor onze hockeyspelers.