Patriots veroveren vijfde en historische Super Bowl na sensationele comeback tegen de Falcons

Redactie
| 0 reacties

De New England Patriots hebben vannacht na een ongelooflijke comeback de Super Bowl gewonnen. Ze versloegen in de finale van de National Football League Atlanta Falcons. In Houston werd het na verlenging 34-28.

Het was de allereerste keer dat een Super Bowl in verlenging werd beslist. De gevierde man aan de kant van de Patriots was running back James White, die met zijn touchdowns een achterstand van 3-21 in de eerste helft ongedaan wist te maken. Quarterback Tom Brady werd verkozen tot de Most Valuable Player.

De gelauwerde sterspeler van de Patriots had het moeilijk in de eerste helft van de wedstrijd. Vooral de tweede periode verliep desastreus. Eind van dat kwart gebeurde een zeldzaamheid toen een pass van Brady werd onderschept en de Falcons de derde touchdown maakten.

Spanning

In de tweede helft rechtte de viervoudig Super Bowlwinnaar de rug en bracht hij de spanning terug in de wedstrijd. Met nog zes minuten op de klok was de achterstand nog maar 8 punten. In de laatste minuut werd mede dankzij een touchdown van White de stand gelijkgetrokken.

White scoorde ook in de verlening die daarop volgde. Dat betekende de vijfde Super Bowlwinst voor de Patriots. De Falcons blijven ook dit keer met lege handen. De ploeg uit Atlanta speelde in 1999 al eens om de Super Bowl, maar verloor toen van de Denver Broncos.