Red Lions laten goud uit handen glippen tegen sluw Nederland

Het heeft opnieuw niet mogen zijn voor de Red Lions. In de EK-finale in en tegen Nederland zag het er lange tijd erg goed uit, maar uiteindelijk werd toch verloren. Opnieuw zilver, zoals vier jaar geleden en net als de vrouwenploeg zaterdag.

In de groepsfase speelde België uitgerekend tegen Nederland misschien wel zijn beste wedstrijd hockey van de voorbije jaren. Alles zat mee en dat leverde een 5-0 overwinning op.

In de finale leek het even dezelfde weg op te gaan, want Boon en Charlier maakten er bij de rust 2-0 van, opdracht dan al bijna volbracht.

Maar tegen een sluw Nederland ben je nooit klaar. De 2-1 kwam uit de lucht gevallen, maar was wel briljant van Kemperman. De thuisfans - met meer dan 10.000 - gingen er achter staan en plots keerde de match helemaal.

In het derde kwart kwam de 2-2, in het laatste kwart gingen de Nederlanders erop en erover. 2-4 voor Nederland en dus weer geen goud voor de Lions. Dat Vanasch keeper en Van Doren speler van het toernooi werden was mooi, maar niet meer dan een doekje voor het bloeden.