Superieure Red Lions staan op één zege van de wereldtitel

Wat een feest voor de Belgen, die halve finales op het WK hockey! De Red Lions lieten werkelijk niets heel van Engeland. Vooral in de tweede helft kregen de Engelsen het zwaar te verteren. De Lions scoorden maar liefst zes keer en plaatsten zich zo in stijl voor de finale.

België stond al snel op voorsprong. Boon tikte een pass van Van Aubel binnen. Boon trof hierna nog een keer de lat. Het was Gougnard die het volgende doelpunt voor zijn rekening nam. Knap van de hockeyspeler die voorbije nacht zijn vader verloor. Bij de rust stond het nog altijd 0-2.

In de tweede helft gingen de Belgen helemaal los. Charlier schoot de 0-3 overhoeks binnen. Hendrickx knalde vervolgens een strafcorner in doel. Hendrickx had nog zin in een tweede doelpunt en Dockier maakte er zelfs 0-6 van. België speelt morgen voor de gouden medaille.