Red Lions geven schijnbaar geruststellende voorsprong uit handen in eerste match als wereldkampioenen

Nadat ze op het WK de wereldbeker veroverden, moesten de Red Lions zich opladen voor de Pro League. De eerste wedstrijd in die competitie stond vandaag op het programma met een duel tegen Spanje. De Belgen gaven een dubbele voorsprong uit handen en gingen kopje-onder in de shoot-outs.

Bij de rust prijkte de brilscore nog altijd op het bord. België kwam aan de leiding in het derde kwart, op dat moment tegen de gang van het spel in. Plenneveaux trok er zich weinig van aan: hij scoorde knap met zijn rug naar het doel. De Belgen tankten energie en stapelde de kansen op om verder uit te lopen.

Dat gebeurde uiteindelijk dan ook. Hendrickx knalde de eerste Belgische strafscorner staalhard in de hoek: 0-2. Er leek geen vuiltje aan de lucht, tot ook aan de overkant een strafcorner in doel verdween. En jawel, op tien seconden van het einde maakten de Spanjaarden er in de kluts nog 2-2 van ook.

LIONS SCOREN NIET IN SHOOT-OUTS

Shoot-outs dus en die begonnen rampzalig. Terwijl Wegnez en Kina misten voor België, scoorden Romeu en Iglesias wel. Vanasch hield de spanning er nog even in. Toen ook Van Aubel miste, was het echter over. De Red Lions verloren de shoot-outs met 2-0.