New England zet dynastie verder en wint defensieve strijd in Super Bowl LIII

Twee jaar na hun vorige eindzege en een jaar nadat ze de finale verloren, staan de New England Patriots weer helemaal bovenaan in de NFL. Ze haalden het in Super Bowl 53 met 13-3 van de LA Rams. Lange tijd vielen er amper scores te noteren, maar in het vierde kwart maakte New England het verschil.

New England had tijdens het meest bekeken sportevenement ter wereld veruit het meeste balbezit in de eerste helft. De aanval van Los Angeles was onbestaande. Gostkowski, de kicker van New England, miste een 46-yarder. Een volgende poging tot field goal vanop 42 yards was wel succesvol: 3-0 voor de Patriots.

Zij bleven echter ook voor het grootste deel van deze match verstoken van verschillende scores. Beide defensies waren dus baas. Een field goal van Zuerlein vanop 53 yards hing de bordjes in evenwicht. In het vierde kwart geraakte New England dan toch kort bij de eindzone van de tegenstander nadat Gronkowski een diepe pass van Brady ving.

6DE SUPER BOWL IN 18 JAAR

Michel overbrugde de laatste meters en zorgde voor de touchdown (10-3). De Rams zetten nog wel eens aan, maar Gilmore onderschepte de pass van Goff. Gostkowski deed er nog een field goal bij en legde de 13-3-eindstand vast. Het is de zesde Super Bowl die New England weet te winnen. Ze werden allemaal gewonnen in de laatste achttien jaar. Patriots-speler Edelman werd verkozen tot MVP van de wedstrijd.