Datum: 16/04/2014 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Jan Breydel
Jorgensen en De Sutter trappen Club naar de leiding tegen degelijk Genk
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Jorgensen en De Sutter trappen Club naar de leiding tegen degelijk Genk
Foto: © Photonews

Jesper Jorgensen en Tom De Sutter hebben Club Brugge vanavond naar de leiding in play-off 1 geknald. De West-Vlamingen hadden het allesbehalve onder de markt tegen KRC Genk, maar na de uitsluiting van Bennard Kumordzi was blauw-zwart niet te houden.

Cédric De Volder en Robby Morren in Brugge

Club Brugge trad tegen KRC Genk met het mes tussen de tanden aan. De West-Vlamingen hadden na een nul op zes absoluut een overwinning nodig om de titeldroom levendig te houden. Michel Preud’homme gaf dezelfde elf namen het vertrouwen, terwijl Emilio Ferrera enkele verrassingen in petto had. Ilombé Mboyo en Brian Hamalainen begonnen aan de partij, voor Derrick Tshimanga en Jeroen Simaeys was een plaatsje op de bank voorzien.

Vadis ontsnapt aan rood

En de Limburgers kwamen zich allesbehalve ingraven op Olympia. De eerste kansjes waren dan ook voor Genk. Fabien Camus trapte echter een gat in de lucht en het vizier van Jelle Vossen had duidelijk nog een druppeltje olie nodig. De thuisploeg vond het na een tiental minuten echter welletjes geweest, maar de buffelstoot van Tom De Sutter stierf op het bonkige lichaam van Kalidou Koulibaly.

Eigenlijk had Club Brugge de eerste helft nooit met z’n elven mogen vervolledigen. Vadis Odjidja-Ofoe plantte de studs immers vol op de achillespees van Siebe Schrijvers. Pittig detail: de bal had de voet van de het Limburgse goudhaantje al enkele seconden verlaten. Als het Bondsparket de televisiebeelden vanavond nog analyseert, mag Club zich morgen aan een telegram verwachten. Om het allemaal nog erger te maken mocht Bennard Kumordzi na de koffie dan weer wel vervroegd naar de douche.

Luikse furie?

Ondertussen hield Michel Preud’homme zich de hele tijd opvallend kalm. Nochtans reageerde Olympia met de regelmaat van de klok opgehitst na een – volgens de blauw-zwarte aanhang althans – discutabele beslissing van Jérôme Efong Nzolo. Philippe Clement en Stan Van den Buijs slaagden er toch maar mooi in om de Luikenaar in toom te houden.

Na de koffie sloeg de vlam eindelijk in de pijp in West-Vlaanderen. Club Brugge werd – onder impuls van haar twaalde man – richting de kooi van Laszlo Köteles geduwd. Maar het was toch ook blauw-zwart dat met de schrik vrij kwam. Ilombé Mboyo haalde de achterlijn en legde het ronde kleinood klaar voor Siebe Schrijvers. Thomas Meunier werkte de inzet van de flankaanvaller echter van de lijn weg.

Jorgensen en De Sutter trappen Club naar leiding

KRC Genk stond amper enkele minuten met z’n tienen op het veld toen de doodsteek al volgde. Lior Refaelov verlengde een kort gegeven hoekschop tot bij Jesper Jorgensen. De Deense middenvelder knalde het leer voorbij een kansloze Genk-goalie, 1-0. Tussendoor mikten De Sutter en Oscar Duarte de bal op het doelkader. Al was het feestje toch niet helemaal voorbij. In de absolute slotfase nam de voormalige aanvaller van RSC Anderlecht - wederom op aangeven van Refaelov - alle Limburgse hoop weg, 2-0.

Op die manier klimt Club naar de leiding in play-off 1. De West-Vlamingen moeten wel het gezelschap van Standard - de Rouches treden morgen nog aan tegen Sporting Lokeren - naast zich dulden. KRC Genk reisde wederom zonder punten terug naar de Cristal Arena. Het seizoen zit er eigenlijk nu al definitief op voor de Limburgse trots...

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' 8.5
Meunier Thomas 90' 7
Duarte Óscar   90' 7.8
Engels Björn 90' 7.8
De Bock Laurens 90' 7.8
Simons Timmy 90' 7.8
Odjidja Vadis 82' 9.3
Jørgensen Jesper 90' 8.3
Refaelov Lior A A 90' 7.5
De Sutter Tom 89' 7.8
Lestienne Maxime 85' 6.3
  Bank G Beoordeel
Gudjohnsen Eidur 8'  
Sobota Waldemar 5'  
Dierckx Tuur 1'  
Larsen Jim -  
Høgli Tom -  
Kujovic Vladan -  
Vazquez Victor -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' 8
Hamalainen Brian 90' 6
Koulibaly Kalidou 90' 8
Kara Mbodji Serigne Modou 71' 7
Anele Ngongca 90' 6
Gerkens Pieter 90' 7
Kumordzi Bernard Yao     65' 6
Camus Fabien 90' 6
Mboyo Ilombé 90' 5
Vossen Jelle 61' 8
Schrijvers Siebe 69' 8
  Bank G Beoordeel
Cissé Sekou 29' 6
Gorius Julien 21' 6
Simaeys Jeroen   19' 5
Hyland Khaleem -  
Tshimanga Derrick -  
Van Hout Kristof -  
Buffel Thomas -  
Herbeleef Club Brugge - KRC Genk

Vooraf