Reactie Jorgensen houdt Club in titelrace: "Eerste plaats telt enkel op einde van seizoen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Jorgensen houdt Club in titelrace: "Eerste plaats telt enkel op einde van seizoen"
Foto: © Photonews

Jesper Jorgensen brak vanavond de ban in de partij tussen Club Brugge en KRC Genk. De Deen zorgde niet alleen voor de bevrijdende treffer, maar schonk blauw- zwart meteen een pak meer vertrouwen. "We pakken de leiding, maar moeten al vooruitkijken naar de partij tegen Standard."

Cédric De Volder in Brugge

Jesper Jorgensen zette Club Brugge vanavond op weg naar de overwinning met een enig mooi doelpunt. De Deense middenvelder trapte een verlengde hoekschop van Lior Refaelov enig mooi voorbij Laszlo Köteles in het dak van het doel. "Het was echter niet meteen een ingestudeerd nummertje", aldus de middenvelder na afloop. "Ik moet eigenlijk die bal op zo'n moment nog meer krijgen." (lacht)

De Deen lijkt ondertussen wel een patent te hebben genomen op belangrijke doelpunten. "Maar elk doelpunt is van grote waarde. Dan maakt het eigenlijk niet uit wie er scoort, hé. Al had ik een beetje geluk bij het doelpunt. Het leer stuiterde moeilijk, maar uiteindelijk gaat hij mooi binnen."

Moet die bal daar eigenlijk meer krijgen

"Al vond ik ons te slap beginnen", vervolgt Jorgensen. "We slaagden er gelukkig in om het spel na de pauze naar onze hand te zetten. Dat resulteerde dan ook in twee verdiende doelpunten. De druk is voor elke wedstrijd groot, maar vandaag kregen we opnieuw de kans om de leiding te pakken. Maar eigenlijk moeten we nu alweer vooruit kijken naar de wedstrijd van maandag tegen Standard."

"Voor zo'n wedstrijden doe je het als voetballer trouwens", besluit Jorgensen. "In het begin van het seizoen hoop je om je in deze situatie te kunnen bevinden. Deze overwinning schat ik dan ook enorm hoog in. Al moeten we met de voetjes op de grond blijven: de eerste plaats telt enkel op het einde van het seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties