Interview Denier over Schrijvers en Gerkens: "Ik verwacht heel veel van hen"

Denier over Schrijvers en Gerkens: "Ik verwacht heel veel van hen"
Foto: © Photonews

Racing Genk startte gisteren weer met Pieter Gerkens en Siebe Schrijvers in het team. De twee jongelingen krijgen in play-off 1 hun kans en ontgoochelen ook niet. "Als de ouderen het laten afweten, krijgt de jeugd een kans", aldus assistent- coach Pierre Denier.

Door Johan Walckiers

Gerkens en Schrijvers werden tot over een paar weken met mondjesmaat gebracht, maar staan nu blijkbaar vast in het elftal. "Dat was ook een beetje bewust", aldus Denier bij Voetbalkrant.com. "Als het slecht gaat, is het eigenlijk niet het moment om jongeren in de ploeg te brengen. Normaal doe je dat als het goed gaat. Maar als de ouderen het laten afweten, is het moment wel gekomen. En we geven hen vertrouwen, want ze mogen blijven staan. En zij bewijzen ook op het veld dat ze het verdienen."

Gerkens heeft fantastische crosspass, Schrijvers een schitterende doorsteekpass

Denier verwacht ook voor de komende jaren veel van de twee talenten. "Gerkens is al heel volwassen aan het spelen. Hij verliest geen bal en kan het spel heel goed verleggen. Hij heeft een fantastische crosspass in huis. Schrijvers heeft het nog iets moeilijker door de positie waarop hij speelt. Als tweede spits wordt je veel korter gedekt. Maar hij kan op veel plaatsen uit de voeten. Siebe heeft die creativeit en een schitterende doorsteekpass. Hij denkt ook iets sneller dan de gemiddelde voetballer."

De voorbije jaren werden enkele Limburgse talenten uitgeleend, maar Schrijvers en Gerkens zullen volgend seizoen nog in Genk zitten. "Ze worden absoluut niet uitgeleend. Met die twee moeten we werken binnen de club en ze beter maken. Volgens mij zullen ze allebei trouwens aanspraak maken op een basisplaats volgend seizoen. Ze verdienen het en ik verwacht heel veel van hen."

Ze moeten nog kracht en lenigheid bijkweken

De twee hebben ook nog een serieuze progressiemarge. "Uit duels als tegen Club Brugge moeten ze leren. Gerkens moest bijvoorbeeld opboksen tegen Jörgensen en Vadis. Twee gasten met heel veel power. Dan moet hij leren om niet in duel te gaan, maar de vrije ruimte op te zoeken. Maar daarvoor zitten ze bij Genk op de juiste plaats. We hebben een goede staf, die hen zeker nog beter zal maken Ze moeten nog kracht en lenigheid bijkweken, maar ze hebben het aangeboren talent", klinkt Denier trots.

Zowel Gerkens als Schrijvers worden op verschillende posities uitgespeeld, maar Denier ziet ook waar hun beste plaats is. "Voor Schrijvers is dat die van hangende spits denk ik. Gerkens speelt momenteel op een controlerende plaats en daardoor zie je nog niet heel zijn potentieel. Hij kan heel goed infiltreren, zijn loopacties zijn geweldig. Maar hij kan hoger spelen. Dat deed hij bij de jeugd ook altijd", besloot Denier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties