Reactie Engels looft Genkse prestatie: "Kwamen naar Brugge om te voetballen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 16 reacties
Engels looft Genkse prestatie: "Kwamen naar Brugge om te voetballen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge stuurde KRC Genk gisteren puntenloos terug naar Limburg. Bjorn Engels heeft geen zin om te lang te genieten van de zege en kijkt al vooruit naar de kraker tegen Standard. "Het lukte in de reguliere competitie. We zijn er ook nu klaar voor."

Cédric De Volder in Brugge

Club Brugge had het aanvankelijk allesbehalve gemakkelijk tegen een stug voetballend KRC Genk. Na de rode kaart voor Bennard Kumordzi kwam de blauw-zwarte trein pas echt op gang. "We hebben optimaal geprofiteerd van die uitsluiting", besefte ook Bjorn Engels na afloop. "Daarvoor liep het enorm stroef."

"Genk was duidelijk naar Brugge gekomen om te voetballen", gaat de verdediger verder. "Het is dan ook hun verdienste dat we het lastig hadden, hé. Voor hetzelfde geld hadden de Limburgers zich simpelweg ingegraven voor hun eigen doel. Wat er is gezegd tijdens de rust? Het was vooral van belang om achteraan niets weg te geven. En dat gaatje kwam uiteindelijk toch."

Kijk ernaar uit om tegen Batshuayi te strijden

Op die manier voetbalt Club zich naast de Rouches in klassement. Standard voetbalt vanavond dan wel nog tegen Sporting Lokeren, maar blauw-zwart kijkt al uit naar de thriller van maandag. "Het is belangrijk voor het vertrouwen dat we de volle buit hebben gepakt", gaat Engels verder. "Ik kijk er alvast naar uit om tegen Michy Batshuayi te voetballen. We hielden in de reguliere competitie ook al de nul tegen Standard. We zijn er klaar voor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties