Koster analyseert titelstrijd: "Voor Club is het nu of nooit"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Koster analyseert titelstrijd: "Voor Club is het nu of nooit"
Foto: © Photonews

Onze pintjesliga gaat stilaan de laatste rechte lijn in. De kanshebbers op de titel staan ondertussen op een zakdoek bij elkaar. Onze redactie zocht en vond de mening van Adrie Koster. "Ik gun de blauw-zwarte fans eindelijk nog eens die titel."

Door Cédric De Volder

Adrie Koster is dan wel al zo'n twee jaar - zijn laatste opdracht speelde zich af in het Kiel van wijlen Beerschot AC - weg uit België, maar de 59-jarige Nederlanger volgt de Jupiler Pro League nog steeds op de voet. "Toevallig heb ik gisteren nog de partij tussen Club Brugge en KRC Genk gevolgd", valt de goedlachse Koster met de deur in huis. "Ik vond de Limburgers goed voetballen, maar na die rode kaart was het onmogelijk om Club af te houden, hé."

"Standard, Club Brugge, Zulte Waregem en RSC Anderlecht staat echt wel op een zakdoek bij elkaar", vervolgt de voormalige oefenmeester van blauw-zwart. "Elke overwinning heeft dus ongelooflijk veel belang. Of ik me aan een pronostiekje durf te wagen? Dat is veel te moeilijk, man. Elk puntje dat wordt verspeeld, kan in een later stadium cruciaal blijken. Maar voor Club Brugge is het toch nu of nooit, hoor."

Zulte Waregem bevestigt op belangrijke momenten

"Ik gun de blauw-zwarte fans eindelijk nog eens die titel", gaat Koster verder. "Het is logisch dat iedereen op Olympia naar succes snakt. Het is al veel te lang geleden, hé. Of ik mijn ploeg van destijds kan vergelijken met de jongens die Michel Preud'homme onder zijn hoede heeft? Dat is een totaal ander elftal, hé. Thomas Meunier en Maxime Lestienne ken ik nog. En Victor Vazquez ook, maar die jongen zit tegenwoordig vooral op de bank."

De ogen zijn vooral gericht op 'de grote drie' in de titelrace. Toch waarschuwt Koster voor 'een vierde hond'. "In mijn Belgische periode was Zulte Waregem nog een kleine club", besluit de Nederlander. "Maar tegenwoordig doen die jongens echt mee, hé. Het blijft elke keer weer opnieuw dezelfde vraag: gaat Zulte Waregem dit volhouden? Maar op de belangrijke momenten wordt er toch maar mooi bevestigd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties