Datum: 17/04/2014 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard lijdt duur puntenverlies tegen bekerwinnaar
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Standard lijdt duur puntenverlies tegen bekerwinnaar
Foto: © Photonews

Standard heeft donderdagavond duur puntenverlies geleden tegen Lokeren. Harbaoui sprong efficient om met de kansen en bracht Lokeren op 0-2. Met veel wilskracht kwamen de Rouches via Batshuayi en Mujangi Bia terug tot 2- 2.

Robby Morren en Sander De Graeve in Luik

Guy Luzon verraste: hij liet Bulot in steun van Batshuayi spelen, Ezekiel bekocht zijn mindere vormpeil met een plaats op de bank. De Sart nam de plaats in van de geschorste Buyens, Ben Haim verving Opare. Ook Peter Maes moest –noodgedwongen- puzzelen. Overmeire zat een schorsingsdag uit waardoor Patosi mocht starten, Mertens verving de geblesseerde Galitsios.

Net als tegen Genk slaagde Standard er niet in om hun gekende blitzstart op te zetten. Het eerste gekadreerde schot kwam van de voet van Harbaoui en Lokeren voetbalde aardig mee. De motor van de competitieleider kwam na een kwartier stilaan op toerental. Batshuayi verraste met een schot in de korte hoek, Verhulst kon redden met het been. Mpoku knalde op de Lokerse goalie en een afgeweken bal van Vainqueur ging niet zo gek ver naast.

Even opschudding voor de dug-out van Guy Luzon toen Carcela na een duel met Mertens theatraal tegen de grond ging. Het stadion schreeuwde het uit, maar Delferiere bedaarde de gemoederen. De thuisploeg drukte Lokeren op de eigen speelhelft, maar de bezoekende defensie stond goed.

Koude douche op slag van rust

Net voor de spelers richting kleedkamer moesten, bezorgde Harbaoui de roodhemden een koude douche. Hij sprong erg hoog en kopte de hoekschop van Patosi voorbij Kawashima. (0-1) Guy Luzon greep in en begon aan de tweede periode met Mujangi Bia in de plaats van De Sart.

De fanatieke Luikse aanhang zorgde voor geluidsoverlast aan de boorden van de Maas, ze stuwden hun team vooruit. Het was enkel omdat Davino Verhust twee mirakelreddingen uit zijn mouw schudde op pogingen van Mpoku en Carcela dat de 0-1 na 55 minuten nog steeds op het scorebord stond. 

Davino Verhulst keept zich in de kijker

De fanatieke Luikse aanhang zorgde voor geluidsoverlast aan de boorden van de Maas, ze stuwden hun team vooruit. Het was enkel omdat Davino Verhust twee mirakelreddingen uit zijn mouw schudde op pogingen van Mpoku en Carcela dat de 0-1 na 55 minuten nog steeds op het scorebord stond.

Halfweg het tweede bedrijf barstte de partij in alle hevigheid los. Arslanagic liet zich al te makkelijk aftroeven door Harbaoui die er met een raket in de bovenhoek 0-2 van maakte. Zijn 19e treffer al dit seizoen. Sclessin was met verstomming geslagen, maar de hoop laaide weer op toen Batshuayi later de aansluitingstreffer lukte.

Mujangi Bia vermijdt nederlaag

In een spannend slot waren er kansen langs beide kanten. De Pauw had een uitgelezen kans om de beslissende treffer tegen de touwen te trappen, maar hij mikte naast. Remacle besloot in het zijnet. Batshuayi trapte voorlangs, maar 3 minuten voor tijd haalde Mujangi Bia verschroeiend uit. Onhoudbaar voor Verhulst en 2-2. Het slotoffensief leverde geen derde treffer meer op, al trof Scholz nog wel de Luikse lat.

Standard verliest zo wel twee kostbare punten in de strijd om de landstitel, maar telt nog steeds 1 punt meer dan Club Brugge. Net tijdens de meest belangrijke periode van het  seizoen sputtert de Luikse motor met een teleurstellende 5 op 12 in play-off 1.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' -
Ben Haim Tal 77' -
Ciman Laurent 90' -
Arslanagic Dino 90' -
Van Damme Jelle 90' -
Carcela Mehdi 90' -
Vainqueur William   90' -
De Sart Julien 45' -
Mpoku Paul José 90' -
Bulot Frédéric 60' -
Batshuayi Michy 90' -
  Bank G Beoordeel
Mujangi Bia Geoffrey 45' -
De Camargo Igor A 30' -
Ezekiel Imoh A 13' -
Kanu -  
Cisse Ibrahima -  
Hubert Guillaume -  
Opare Daniel -  

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino   90' -
Odoi Denis   90' -
Maric Mijat 90' -
Scholz Alexander 90' -
Mertens Gregory 90' -
Persoons Koen 90' -
Vanaken Hans   90' -
Dutra Júnior Sérgio 74' -
De Pauw Nill 90' -
Harbaoui Hamdi ⚽ ⚽   90' -
Patosi Ayanda A 75' -
  Bank G Beoordeel
Remacle Jordan   16' -
Kaya Onur 15' -
Copa Barry Boubacar -  
Mitu Cédric -  
Trompet Jore -  
Mingiedi Mpembele Cedric -  
Ansah Eugene -  
Herbeleef Standard - Sporting Lokeren

Vooraf