Interview Steppe: "Was gebrand op plaats tussen palen bij Waasland-Beveren"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Steppe: "Was gebrand op plaats tussen palen bij Waasland-Beveren"
Foto: © Photonews

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

De komende wedstrijden maakt een oude bekende zijn wederoptreden op de Belgische velden. Kenny Steppe krijgt bij Waasland-Beveren immers de kans om zijn talenten nog eens te tonen. "Ik kijk ernaar uit om opnieuw enkele wedstrijden op rij voor de knikkers te spelen."

Door Cédric De Volder

Colin Coosemans verdedigde het afgelopen seizoen het doelvlak van Waasland-Beveren. De Leeuwen haalden de redding uiteindelijk binnen en startten play-off 2 op een goede manier. Reden genoeg voor Bob Peeters om Kenny Steppe een kans te gunnen. En reden genoeg voor ons om een babbeltje te slaan met de voormalige goalie van wijlen Germinal Beerschot.

Kenny, je staat aan de vooravond van je wederoptreden. Tegen KAA Gent, Lierse SK en KV Oostende zien de voetbalfans je eindelijk nog eens in actie.

"Ja, dat klopt. Ik mag de resterende wedstrijden in play-off 2 spelen. De coach wil mij ook eens in actie zien, hé. En bovendien is dit wellicht ook een bedankje voor de inzet van de afgelopen maanden. Ik kijk er dan ook naar uit om opnieuw enkele wedstrijden op voor de knikkers te spelen."

Je sloeg in 2008 de Belgische deur achter je dicht voor een Nederlands avontuur bij sc Heerenveen. Maar wat liep er precies mis in de Eredivisie?

"Het eerste seizoen in Nederland was eigenlijk het beste. Onder Trond Sollied was ik de vaste nummer één, maar een polsblessure strooide roet in het eten. Dat is natuurlijk geen drama, maar enkele medische fouten hebben ervoor gezorgd dat het kwaaltje bleef aanslepen."


Vervolgens ben je er niet meer in geslaagd om je terug tussen de palen te knokken?

"Op het moment dat ik opnieuw wedstrijdfit was bevonden, had ik al een volledig jaar verloren. Het is dan ook allesbehalve evident om die plaats opnieuw op te eisen. Bovendien had de club ondertussen al een nieuwe doelman aangetrokken. Ik moest me dus tevreden stellen met een plaatsje op de bank."

Dan had je je de terugkeer naar België wellicht ook anders voorgesteld? Ook bij Waasland-Beveren was een bankzitterstatuut jouw deel.

"Ja, dat klopt. Ik zette een stapje terug in mijn carrière om me opnieuw te bewijzen. Maar dat is anders uitgedraaid, hé. Nu moet je weten dat, op het moment dat ik een contract tekende op de Freethiel, Colin Coosemans nog een speler van Club Brugge was. Ik was dus effectief gebrand op die plaats tussen de palen."


Maar Waasland-Beveren...

"Voor de duidelijkheid: de club heeft me nooit bedot, hé. Er is altijd open kaart gespeeld. Waasland-Beveren liet me weten dat het er alles zou aan doen om Coosemans op de Freethiel te houden. Het zou een lastige opdracht worden, maar..."

En het vervolg is gekend. Tot slot, Kenny: hoe zien je toekomstplannen eruit?

"Ik heb nog een contract voor één seizoen bij Waasland-Beveren. Of ik zin heb om nog een seizoen op de bank te zitten? Daar ben ik op dit moment eigenlijk niet mee bezig. We zien wel wat er uit de bus komt. Ik ben een profspeler, hé. Ik blijf me sowieso honderd procent inzetten op training."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties