Wat rest KRC Genk nu nog? "Uit het dal kruipen"

Wat rest KRC Genk nu nog? "Uit het dal kruipen"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Play-off 1 is vier speeldagen ver en razend spannnend. Behalve dan voor Racing Genk. De Limburgers moeten hun Europese droom nu al opbergen, de zes resterende topaffiches staat er voor hen niets meer op het spel. Of toch?

Door Robby Morren

Mathematisch is Genk nog in de running voor een Europees ticket, maar met 11 punten minder dan de vierde gelooft enkel de grootste dromer nog dat de blauwhemden hun doelstelling kunnen realiseren. Emilio Ferrera benadrukt elke week dat hij vooruitgang ziet, maar Genk stak in de vier PO1-wedstrijden slechts 2 puntjes in de sporttas.

“Europees halen wordt natuurlijk bijzonder moeilijk", vertelt Pieter Gerkens aan Voetbalkrant.com. Worden de resterende matchen dan een lijdensweg voor Genk? " We moeten vooral naar onszelf kijken en proberen elke week onze match te spelen", vindt Gerkens. Ook Jelle Vossen wil liefst niet te ver vooruitkijken. "Laat ons het maar match per match bekijken."

Siebe Schrijvers klinkt nog gemotiveerd. "We kunnen nog wel punten pakken in de play-offs en het zo nog moeilijk maken voor de andere ploegen. De volgende match is maandag al tegen Anderlecht en die gaan we proberen winnen natuurlijk.”

Kalidou Koulibaly beseft dat zijn team het al maandenlang laat afweten en hoopt dat de supporters toch nog enkele mooie matchen te zien zullen krijgen. "In onze resterende matchen moeten we trachten plezier te schenken aan onze supporters", aldus de verdediger aan onze redactie.

We kruipen stilaan uit het dal

Gerkens wil vooral verder bouwen op de positieve elementen die hij ziet. "We kruipen stilaan uit het dal. Dat merk ik aan verschillende zaken. Zo is de sfeer in de kleedkamer opnieuw beter en we leggen beter voetbal op de grasmat. Ook in de hoofden zit het nu beter want iedereen zat toch wel diep. We zitten in een stijgende lijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties