Wil Marc Coucke Zulte Waregem achterna?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 44 reacties
Wil Marc Coucke Zulte Waregem achterna?
Foto: © Photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

KV Oostende debuteerde dit seizoen op een voortreffelijke manier in onze pintjesliga. Marc Coucke heeft bovendien grootste plannen met de West-Vlamingen. Operatie Zulte Waregem aan de Belgische kust?

Door Cédric De Volder

KV Oostende begon aan voetbaljaargang 2013 - 2014 als kneusje. "Vissen komen niet naar het voetbal kijken", was één van de bekendste leuzes in het Albertpark. Enkele maanden later zijn the Kustboys gered en klaar voor een opmars in het Belgische voetbal. "We begonnen met een budget van zo'n vijf miljoen euro aan het seizoen", liet Yves Dejaeghere optekenen. "Ik ken de financiële situatie van Marc Coucke niet, maar ondertussen bedraagt dat al zo'n acht miljoen euro."

Peulschil

Voor de duidelijkheid: die vijf miljoen euro was echt wel een peulschil in vergelijking met de budgetten van de andere eersteklassers. We gaan RSC Anderlecht, Club Brugge en Standard zelfs niet in de vergelijking betrekken, maar zelfs RAEC Mons en Oud-Heverlee Leuven bleven gemakkelijk boven het peil van KVO. Het is dan ook simpelweg een schitterende prestatie om met die middelen een relatief rustig seizoen te draaien.

Een huzarenstukje dat bovendien nog meer eer wordt aangedaan door Zulte Waregem. Essevee slaagt erin om nu al zo'n twee seizoenen de toppers het vuur aan de schenen te leggen met een budget van een dikke acht miljoen euro. Al is dat bedrag ondertussen wellicht al de hoogte ingegaan. Het hoeft niet te verwonderen dat Coucke met the Kustboys de evolutie van Zulte Waregem voor ogen heeft.

PO1 of finale?

"Het is de bedoeling om KVO te laten uitgroeien tot een stabiele eersteklasser", liet de voorzitter al eerder optekenen. En meteen liet hij ook het achterste van zijn tong zien. Een feit dat niet kan worden genegeerd na het aanschouwen van plannen voor een vernieuwd Albertpark. "En hier en daar een uitschieter zou leuk zijn. We gaan play-off 1 of een finale van de Cofidis Cup natuurlijk nooit laten liggen."

Met om te besluiten: terug over naar het budget. Met de acht miljoen euro nestelt KV Oostende zich net onder de top zes in België. Teams als KV Mechelen en KV Kortrijk - met vergelijkbare financiële mogelijkheden - liggen nu al in het vizier van the Kustboys. Marc kwam, Marc zag en Marc zal uiteindelijk ook overwinnen? Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Voor de duidelijkheid: we baseren ons hier op cijfers die de clubs zelf elk seizoen laten doorschemeren. De kans dat de realiteit afwijkt, is dan ook niet onbestaande.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties