Gorius schaamt zich tegenover fans: "Maar we kunnen nog beslissend zijn in titelstrijd"

Gorius schaamt zich tegenover fans: "Maar we kunnen nog beslissend zijn in titelstrijd"
Foto: © Photonews

KRC Genk is bezig aan een dramatisch seizoen. De Limburgers staan op een troosteloze laatste plaats in play-off 1 en mogen een Europees ticketje op hun buik schrijven. "Ik schaam me dat we de fans in de steek hebben gelaten", slaat Julien Gorius mea culpa.

En dat waren dan ook de exacte woorden van Marc Degryse. "Spelers als Julien Gorius, Fabien Camus en Kalidou Koulibaly zouden zich moeten schamen", liet de voormalige Rode Duivel optekenen naar aanleiding van de belabberde prestaties van KRC Genk. "Als ex-voetballer is Degryse een competente analist", countert Gorius die uitspraken in Het Nieuwsblad. "Maar hij was niet goed geïnformeerd. Hij viseerde Koulibaly, terwijl dat de beste verdediger in België is sinds Vincent Kompany."

Koulibaly is beste verdediger in België sinds Kompany

"Zelf schaam ik me niet voor mijn statistieken of voor mijn eigen seizoen", gaat de middenvelder verder. "Maar wel voor het feit dat we onze fans in de steek hebben gelaten. Sommige mensen vertrokken al een kwartier voor het einde van de wedstrijd omdat we de verwachten niet inlosten. We moeten simpelweg allemaal beter presteren. Titels pak je als ploeg, hé."

Toch heeft Gorius geen zin om de handdoek in de ring te gooien. "We kunnen nog beslissend zijn in de titelstrijd", besluit de Fransman. "En daarna moeten we de hoofdjes leegmaken. Wat mij betreft mag Emilio Ferrera trouwens aanblijven als trainer. Hij werkt hard op tactisch vlak, maar is geen tovenaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties