"Partij in Anderlecht was slechtste van seizoen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
"Partij in Anderlecht was slechtste van seizoen"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge lijkt opnieuw te zijn opgestaan. De West-Vlamingen krijgen op paasmaandag de kans om niet alleen de scalp van Standard, maar ook de leidersplaats te pakken. "Het zou ongelooflijk zijn om de titel te pakken", droomt Bjorn Engels weg.

"Maar Standard wordt niet de sleutelwedstrijd", herpakt de 19-jarige verdediger zich meteen in Het Nieuwsblad. "Het is gewoon de vijfde van tien finales, meer niet. Of we ons hebben herpakt tegen KRC Genk? Er was maar één verschil met Zulte Waregem: de overwinning. Aan de Gaverbeek hadden we vooral een pak ongeluk. En dat maakt de perceptie helemaal anders, hé."

Een weekje eerder was de situatie nochtans duidelijk. RSC Anderlecht was simpelweg de betere ploeg. Ook Engels is die wedstrijd - en vooral het tweede tegendoelpunt - nog niet vergeten. "Ik kies altijd voor de voetballende oplossing, maar in het Astridpark sloeg het voor het eerst tegen. Ik had die bal gewoon in de tribune moeten jagen. Ondertussen begin ik Aleksandar Mitrovic te kennen. Hij is fysiek zó sterk en dodelijk in de zestien."

Match tegen Anderlecht twee keer geanalyseerd

"Die wedstrijd was echt wel mijn slechtste van het seizoen", bekent Engels. "Ik herbekijk al mijn matchen, maar die partij heb ik toch twee keer geanalyseerd. Pas op: het uitvoetballen heeft ons ook al enkele mooie kansen opgeleverd, maar het is de kunst om de juiste beslissing te maken op het juiste moment."

Maandag moet de Eeklonaar Michy Batshuayi in zijn broekzak laten passen. Wat is het grote verschil met de Servische diamant van Anderlecht? "Het is belangrijk om Michy en Imoh Ezekiel geen ruimte te geven in de rug. Ook een actie één tegen één moet ik proberen te vermijden. Maar ik heb geen zorgen. Het is de vorige keren ook gelukt, dus waarom zou het nu wel mislopen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties