Persoons op zijn hoede: "Zulte Waregem staat nog net een stapje verder dan Lokeren"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Persoons op zijn hoede: "Zulte Waregem staat nog net een stapje verder dan Lokeren"
Foto: © Photonews

Zondagavond krijgt Sporting Lokeren het bezoek van Zulte Waregem. In de bekerfinale trok Lokeren aan het langste eind, maar op dit moment lijkt Essevee de favoriet na een knappe 10 op 12. "Ze hebben mij enigszins verrast", aldus Koen Persoons aan Voetbalkrant.com.

Dat Lokeren de zege uit handen gaf tegen Standard, zit Persoons nog wel wat mee. “0-2 voor, dat mag je nooit uit handen geven. Zelfs niet op Sclessin”, sakkert de middenvelder. "Vooraf hadden we natuurlijk getekend voor een punt, maar gezien de wedstrijdomstandigheden kunnen we niet tevreden zijn met dat puntje.”

Maar nu moeten de Waaslanders de knop omdraaien en zich focussen op de wedstrijd tegen Zulte Waregem. Geen makkelijke wedstrijd, zo weet ook Persoons. “Zij staan mooi in die top vier en doen nog mee voor de titel. Ze zullen dan ook minstens voor een punt afzakken naar Daknam.”

“Ze beleefden een hele goeie start in de play-offs. Ik had dat na de reguliere competitie niet gedacht, maar het bewijst dat ze daar goed aan het werken zijn en geen eendagsvlieg zijn. Op dat gebied staat Zulte Waregem misschien nog een stapje verder dan Lokeren.”

“Héél plezant dat we volgend seizoen Europees spelen in eigen stadion”

Een stapje dat hij graag wil zetten met de club? “Het zou mooi zijn mochten wij nog een stapje vooruit kunnen zetten. Maar daar is werk aan en je hebt nood aan continuïteit. Wij spelen ook goed in de play-offs, maar zetten dat niet om in puntengewin. Dat doen zij wel.”

Met de uitbreiding van het stadion toont Lokeren alvast aan dat het ambitie heeft. “Het is héél plezant dat we volgend jaar onze Europese thuiswedstrijden in eigen stadion kunnen afwerken. Ook al is het maar één match, het toont aan dat de club bereid is om te groeien.”

“Dezelfde kwaliteit, maar nu zonder verdedigende misstappen”

Na vier wedstrijden in play-off 1, wacht Lokeren nog op zijn eerste overwinning. Begint dat te wegen in de kleedkamer? “De manier waarop we nu spelen moet het er vroeg of laat eens van komen. Het mag niet blijven duren dat we goed spelen, maar met lege handen achter blijven.”

“We moeten dezelfde kwaliteit brengen tegen Zulte Waregem, maar de verdedigende misstappen moeten eruit. Als dat lukt, dan gaan we er niet ver af zijn. We moeten het eens volledig afmaken”, besluit de middenvelder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties