Reactie Buyl foetert op scheidsrechter: "Die man heeft de wedstrijd om zeep geholpen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Buyl foetert op scheidsrechter: "Die man heeft de wedstrijd om zeep geholpen"
Foto: © Photonews

Stephen Buyl zat gisteren in zak en as na de partij tussen Sporting Charleroi en Cercle Brugge. De flankaanvaller had niet alleen een rood kartonnetje geïncasseerd, maar in de vijf minuten na zijn uitsluiting zijn team ook al kopje onder zien gaan.

Cédric De Volder in Charleroi

Lorenzo Staelens was het allesbehalve eens met de beslissingen van de scheidsrechter van dienst, maar ook Stephen Buyl stelde zich na afloop van de partij op Mambourg vragen bij Denis Vanbecelaere. De flankaanvaller werd immers uitgesloten na twee gele kaarten. Een beslissing met - zo is achteraf gebleken - grote gevolgen.

Ik gaf een handsbal aan. En boem, meteen een tweede kaart

"Ik snap eigenlijk helemaal niet wat er aan de hand is", aldus Buyl na afloop. "Bij die eerste fase ga ik tegen de grond na een duidelijke duw in de rug. De scheidsrechter oordeelt echter dat het een schwalbe was. Bij het tweede voorval krijgt een verdediger van Charleroi de bal op de arm. En dat gaf ik dan ook aan. En boem, meteen een tweede kaart."

"Eigenlijk verdienden we dus twee strafschoppen", gaat Buyl verder. "Het is dan ook logisch dat ik kwaad ben. Ik word uitgesloten op een moment dat Cercle de wedstrijd eigenlijk in handen heeft. Die scheidsrechter heeft de volledige wedstrijd om zeep geholpen. Cercle had nooit verloren met elf op het veld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties