"Genkse bestuur weet waar het fout liep? Ik ben benieuwd"

"Genkse bestuur weet waar het fout liep? Ik ben benieuwd"
Foto: © Photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

De overwinning van Genk tegen Anderlecht van maandag was al een halve pleister op de wonde. Al zal er nog duchtig gesproken worden na de competitie, denkt Franky Van der Elst. "Ze moeten weten waar en hoe het verkeerd gelopen is."

Door Johan Walckiers

Van der Elst blikt even terug op het seizoen van Genk. "Ik denk dat ze eens een goeie analyse moeten maken van hun seizoen", aldus 'The Fox' bij Voetbalkrant.com. "Zeventien matchen ongeslagen en daarna stuikte alles in elkaar. Ze moeten weten waar en hoe het verkeerd kunnen lopen is. Ineens ging er niets meer. Ze proberen nu jonge gasten in te werken, maar die zijn misschien nog niet klaar voor een heel seizoen. En sowieso gaan die ook wel mindere matchen kennen. Ze moeten een kern samenstellen die dat kan opvangen."

Het waren vooral Gunter Jacob en Dirk Degraen die het de laatste tijd moesten ontgelden. "Het bestuur zegt dat ze weten waar het is fout gelopen. Wel, daar ben ik benieuwd naar. En die kritiek van de fans? Als je een leidinggevende functie hebt, ben je in een mindere periode altijd de kop van jut. Als ze nu nog een aantal matchen thuis het publiek verwennen en ze starten volgend seizoen goed, dan waait dat allemaal over. Intern zal er wel veel overleg moeten komen deze zomer om een soortgelijke situatie te vermijden", vindt Van der Elst.

Ferrera staat onder druk. Dat zie je

En ook ziet hij een stijgende lijn sinds Ferrera overnam. "Emilio speelt een herkenbaar systeem hé. Een 4-4-2 met de buitenspelers die veel naar binnen komen in de rug van de middenvelders. Dat deed hij ook al bij Brugge", ziet Van der Elst. "En Genk speelde goeie wedstrijden tegen Anderlecht en ook Club. Ik denk wel dat er een stijgende lijn inzit. Emilio zit ook met zijn contract voor volgend seizoen bezig."

"Als je de ontlading bij hem ziet na de goal van Buffel... Dat is niet enkel omdat het als Brusselaar altijd speciaal is om te winnen tegen Anderlecht. Hij heeft nog vijf matchen om zich te bewijzen en dat zal niet simpel zijn. Ik weet ook niet hoe men in Genk tegenover hem staat. Maar je ziet de spanning bij hem. Dus weet je dat hij onder druk staat", besluit Van der Elst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties