Vanderbiest analyseert seizoen KV Oostende: "In juli toch niet naar vergeten dorpje voor Europa League?"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Vanderbiest analyseert seizoen KV Oostende: "In juli toch niet naar vergeten dorpje voor Europa League?"
Foto: © Photonews

KV Oostende kan zaterdag de groepswinst in play-off 2 binnenhalen. Nochtans werd de promovendus enkele maanden geleden nog getipt als degradatieklant nummer één. Maar waar was het kantelmoment? En wanneer werd KVO een te duchten tegenstander?

Door Cédric De Volder

KV Oostende startte voetbaljaargang 2013 - 2014 als kneusje van de pintjesliga. De promovendus groeide in een korte tijd echter uit tot een van dé revelaties van voetbalminnend België. Voetbalkrant.com overliep met Fred Vanderbiest de vijf kantelmomenten van het seizoen.

1. 28 september: KV Oostende 1 - 0 Sporting Charleroi

Op speeldag negen haalden the Kustboys een eerste overwinning van het seizoen binnen. In het eigen Albertpark bleek Sporting Charleroi een maatje te klein. "En die eerste overwinning viel eigenlijk min of meer samen met de komst van Marc Coucke, Fernando Canesin Matos en Franck Berrier. Al hadden we al langer die wedstrijd aangestipt om te tonen dat Oostende een stek in eerste klasse waard is."

2. 26 oktober: Lierse SK 0 - 2 KV Oostende

"Die wedstrijd vormt voor mij het echte kantelpunt. Na die overwinning tegen Charleroi gingen we nog onderuit bij Waasland-Beveren en tegen KV Mechelen. Maar vanaf de winst op het Lisp pasten de puzzelstukjes echt in elkaar. En dat zag je dan ook aan de resultaten en aan het klassement."

3. 15 januari: KV Oostende 1 - 0 KRC Genk (Cofidis Cup)

"Ik vond niet zozeer die overwinning, maar vooral de goede start na de jaarwisseling van belang. We waren net terug van een buitenlandse winterstage en wilden voortbouwen op de resultaten, hé. Die partij was dan ook richtinggevend voor het seizoen. We wonnen tegen een, die avond althans, goed spelend Genk. Enkele weken voordien stuurden we de Limburgers al met 4-0 naar huis. Dat is toch speciaal voor een club als Oostende."

4. 25 januari: KV Oostende 2 - 1 Waasland-Beveren

"Na die partij overheerste er een enorm goed gevoel. De sportieve redding was nog geen feit, maar de twijfels waren eigenlijk weg. 'We komen er wel', was de algemene gedachtegang in de kleedkamer. Op dat moment zaten we trouwens ook in iets moeilijkere papieren, hé. We kregen immers een uppercut tegen Sporting Lokeren, terwijl Waasland-Beveren opeens gingen winnen bij Club Brugge."

5. 29 maart: KAA Gent 0 - 1 KV Oostende

"Ik moet toegeven dat we met een bang hartje naar de Ghelamco Arena afzakten. Door een overvolle lappenmand had ik amper zestien spelers ter beschikking, maar opeens verliep het scenario perfect. Bovendien was die overwinning niet onverdiend, hé. We dromen momenteel nog niet van een Europees avontuur, maar de grapjes in de kleedkamer zijn aanwezig. Straks moeten we in juli naar één of ander vergeten dorpje om Europa League te spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties