Habib Habibou: from hero to zero

Timothy Collard
Timothy Collard
| 49 reacties
Habib Habibou: from hero to zero
Foto: © Photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Wat is er toch aan de hand met Habib Habibou? In een half jaar tijd ging de spits naar KAA Gent, klokte hij af op twintig doelpunten in de Jupiler Pro League en maakte hij zichzelf overbodig in Ghelamco Arena.

Door Timothy Collard

Habib Habibou kende tot dusver een carrière met ups en downs. De aanvaller uit de Centraal-Afrikaanse Republiek toonde bij vlagen zijn talent bij Sporting Charleroi, kende een hele goeie periode bij Zulte Waregem en verkaste begin dit jaar voor veel geld naar KAA Gent.

Komst Pollet en Depoitre nekt Superbibou

Ups en downs, dat wel. Maar dat Habibou na amper enkele maanden al overbodig zou zijn bij de Buffalo’s? Neen, dat hadden ook de kenners in voetballand niet zien aankomen. Habibou was dé aanvalsleider in de Arteveldestad, maar de komst van Hein Vanhaezebrouck gooide roet in het eten.

Iedereen juichte de komst van de 50-jarige oefenmeester luidkeels toe, maar Habib zal daar inmiddels anders over denken. Superbibou verdween na de komst van Laurent Depoitre en vooral David Pollet hélemaal naar het achterplan.

15 wedstrijden, 11 goals, 3 hattricks

Vanhaezebrouck rekent niet meer op de aanvaller, dat liet hij dit weekend nog maar eens optekenen. “Habibou zou de vruchten moeten plukken van zo’n goed seizoen. Hij mag vertrekken bij een goed bod.”

Na amper vijftien competitiewedstrijden, waarin Habibou dankzij drie hattricks elf keer tot scoren kwam, is het huwelijk tussen Gent en de lange aanvaller alweer over. Welke club gunt deze jongen een kans om het ongelijk van de Buffalo’s te bewijzen?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties