Racing Genk blijft ziek: "Iemand moet zijn verantwoordelijkheid nemen"

Racing Genk blijft ziek: "Iemand moet zijn verantwoordelijkheid nemen"
Foto: © Photonews

Genk kreeg zondag alweer een oplawaai te verwerken. De Limburgers zijn in hetzelfde bedje ziek als vorig seizoen. Het bestuur gaf de gebuisde kern een nieuwe kans, maar die faalde opnieuw. En de supporters worden (nog) onrustig(er).

Door Johan Walckiers

Voor de fans was het geen verrassing dat Genk zo zwak voor de dag kwam. "Het is wat iedereen verwachtte", zegt Rudy Claessens, voorzitter van het OSV. "De voorbereiding was ook niet wat wij voor ogen zagen. Er waren ons transfers beloofd, maar tot nu toe hebben we die nog altijd niet gezien."

Ze hebben altijd een goeie uitleg

Ook de bijna-transfer van Hervé Kagé kan het legioen niet echt paaien. "Tja, hij zat op een zijspoor bij Gent. Het is koffiedik kijken wat hij kan brengen. Wij stellen ons vragen, maar ook in de bestuurskamer weten ze het niet goed, denk ik. Waarom ze de kern van vorig seizoen kansen blijven geven? Dat weet ik niet. Er zijn daar mensen beroepsmatig mee bezig en ze zullen wel een goede uitleg daarvoor hebben. Die hebben ze altijd al gehad."

Dat er onmiddellijk op trainer Ferrera en technisch directeur Jacob geschoten werd, was dan ook niet te verwonderen. "Daar ga ik me niet over uitspreken. Ik ben ook niet de stem van 20.000 supporters. Ik vraag gewoon dat de mensen die het moeten doen hun verantwoordelijkheid opnemen. Diegenen die deze situatie creëerden, moeten het ook oplossen. Maar daar heb ik nog niets van gemerkt."

Hopelijk binnen 48 uur een paar versterkingen

"Ik ga ook niet met modder werpen, al zou ik het wel kunnen doen. Ik wacht nog 48 uur af en hoop tegen woensdag een paar versterkingen te zien zodat we zaterdag met een propere lei kunnen beginnen. Ik weet ook dat je niemand van kanker kan genezen in twee dagen, maar we willen toch iets zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties