Aalst moet weekje extra wachten op start: "Het wordt winnen of onderaan bengelen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Aalst moet weekje extra wachten op start: "Het wordt winnen of onderaan bengelen"
Foto: © SC

Eendracht Aalst staat te popelen om aan de nieuwe voetbaljaargang te beginnen, maar moet nog een weekje langer wachten. "Met deze groep moeten we op een plaats in de top zes mikken", aldus Donjet Shkodra.

Door Dirk Pieters en Cédric De Volder

Vrijdag trappen KAS Eupen en RAEC Mons de Proximus League op gang. Opvallend detail: er staan dit weekend slechts acht wedstrijden op het programma. Eendracht Aalst en KVW Zaventem krijgen immers een weekje extra voorbereidingstijd van de KBVB.

"Normaal gezien stond er voor ons een verplaatsing naar Zaventem op het programma", vertelt Donjet Shkodra in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Maar hun stadion is nog niet klaar. Volgende week trappen we de voetbaljaargang dan op gang tegen RC Mechelen."

De favoriet? Ik gok op KAS Eupen

De 25-jarige Belg met Albanese roots begint niet zonder ambitie aan het nieuwe seizoen. "Aalst moet op de top zes mikken. We hebben een nieuwe coach die het maximum uit de groep wil halen. Bovendien is het leuk om te beginnen tegen de promovendus, hé. Al zijn we wel verplicht om de drie punten te pakken. In het andere geval bengelen we meteen onderaan."

"We kunnen terugkijken op een geslaagde voorbereiding", besluit Shkodra. "Behalve die wedstrijd tegen KAA Gent (1-6-verlies, nvdr.) was er eentje om snel te vergeten. Nu is het aan ons om die goede lijn door te trekken. Wie er dit seizoen de favoriet is in tweede klasse? Er zijn opnieuw een pak sterke teams, maar ik gok toch op Eupen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties