Genk-spelers steken hand in eigen boezem: "Meer van onszelf geven"

Robby Morren
Robby Morren
| 20 reacties
Genk-spelers steken hand in eigen boezem: "Meer van onszelf geven"
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Een nieuw seizoen, een nieuwe start. Niet voor Racing Genk, zo is gebleken. Emilio Ferrera heeft de ziektesymptomen na een ganse voorbereiding niet kunnen wegnemen. We begrijpen de beslissing van het bestuur, maar ook de mentaliteit van de spelers op het veld moet veranderen.

Door Robby Morren

Wat Genk zondag op het Mechelse gras tentoonspreidde, was ver beneden het niveau van een topclub. Emilio Ferrera maakte fouten, maar ook de spelers. Zeker op momenten dat het minder loopt, moet elke speler die extra meters lopen en vechten met het mes tussen de tanden. 

"We moeten allemaal meer van onszelf geven", vond ook Khaleem Hyland. "De coach kan niet in onze plaats voetballen. Wij moeten het zelf doen op het veld."

Iedereen wil wel, maar het komt er niet uit

Pieter Gerkens vertelde ons net hetzelfde. “We moeten iets scherper zijn. Je ziet niet die beleving in de ploeg om er vol voor te willen gaan, dat was een probleem tegen KV Mechelen. Iedereen wil wel, maar het komt er niet uit."

“Misschien heeft het ook wel te maken met een gebrek aan vertrouwen om durven door te zetten. KV Mechelen speelde ons weg en wij kwamen er niet meer aan te pas. We kregen ook te makkelijk doelpunten tegen.”  

De jonge middenvelder hoopt dat een overwinning zijn team kan lanceren. “Als we een match winnen en de nul kunnen houden, kunnen we dat goed gevoel meenemen. Dat hoeft niet met mooi voetbal te zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties