Ontslag na speeldag één: het overkwam niet alleen Ferrera

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 9 reacties
Ontslag na speeldag één: het overkwam niet alleen Ferrera
Foto: © photonews

Emilio Ferrera werd na amper één speeldag al de laan uitgestuurd bij Racing Genk. In ons land kent de Belgische oefenmeester met Spaanse roots twee illustere voorgangers. Ook in het buitenland zijn er enkele coaches hetzelfde lot beschoren.

1997 - Fi Vanhoof - Sporting Lokeren

De huidige sportief directeur van KV Mechelen kende in 1997 een moeizame voorbereiding bij Lokeren. Nadat de eerste wedstrijd van de Waaslanders met 3-0 verloren ging bij SK Lierse, zette voorzitter Roger Lambrecht Vanhoof aan de deur.

2008 - Philippe Saint-Jean - Bergen

In 2008 openden de Draken hun seizoen dramatisch met een 5-0 pandoering tegen jawel Racing Genk. Vier dagen later stapte toenmalig trainer Philippe Saint-Jean op "wegens gezondheidsredenen". Later kwam aan het licht dat een vertroebelde relatie met de spelersgroep aan de basis lag voor zijn vertrek.

2008 - Stefano Colantuono - Palermo

In datzelfde jaar was de Serie A amper 1 speeldag ver toen Stefano Colantuono zijn biezen al mocht pakken. Palermo-voorzitter Maurizio Zamparini kende na de 3-1 nederlaag tegen Udinese geen genade. Nochtans was de Italiaanse hoofdcoach na zijn ontslag een jaar eerder alweer binnengehaald bij de Sicilianen.

2009 - Ayan Sadukov - Lokomotiv Plovdiv

De naam van deze ploeg doet waarschijnlijk geen belletje rinkelen. CSKA Sofia waartegen deze club met 0-5 forfaitcijfers verloor doet dat wel. Oefenmeester Sadukov kon na amper één competitieduel ophoepelen.

2007 - Georgios Paraschos - PAOK Saloniki

Ook in Griekenland hebben ze ervaring met ontslagen coaches na speeldag 1. De gewezen international Georgios Paraschos (4 interlands) verloor met PAOK de openingsmatch met het kleinste verschil van Xanthi. Meteen het signaal voor het bestuur om de grove borstel boven te halen.

2000 - Marcello Lippi - Inter Milaan

Marcello Lippi bouwde een succesvolle carrière uit bij een dozijn Italiaanse clubs en stond later ook nog aan het hoofd stond van de Squadra Azzurra. Toch liep deze trainer ook wel eens een blauwtje op. In 1999 arriveerde hij bij Inter Milaan, maar een jaar later was het in de eerste seizoenswedstrijd meteen Arrivederci Marcello.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties