PRIMEUR: Maes en Daum staan op shortlist Genk

PRIMEUR: Maes en Daum staan op shortlist Genk
Foto: © Photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk wil vlug een oplossing voor de positie van hoofdtrainer. Daarvoor is ook al een bepaald profiel uitgetekend: een man die met harde hand de kleedkamer weer op één lijn kan krijgen. En twee namen zijn serieuze pistes voor de Limburgers.

Het mag geen verrassing zijn dat één van die twee Peter Maes is. De coach van Lokeren was eerder al in beeld bij de Limburgse club, maar eind vorig seizoen beslisten ze dan toch ineens om met Ferrera door te gaan. Het struikelblok van toen is echter ook dat van nu: de hoge afkoopsom die Lokeren op zijn trainer geplakt heeft. Om het contract van Maes af te kopen, moet er immers twee miljoen euro op tafel gelegd worden.

Discpline is kernwoord

De tweede naam is die van Christoph Daum. De ex-trainer van Club Brugge heeft nog geen nieuwe ploeg sinds hij vorig seizoen het Turkse Bursaspor verliet. Daum heeft een streepje voor omdat hij vrij is. Hij kent de Belgische competitie en staat bekend om de Duitse discipline in een groep te kunnen pompen.

Genk wil de volgende dagen heel snel werk maken van de opvolging van Ferrera. Er zal gekozen worden voor een trainer die discipline hoog in het vaandel draagt, zoveel is al zeker. (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties