Het vreemde verhaal van Ezekiel: voor miljoenen weg en straks Qatarees international?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 35 reacties
Het vreemde verhaal van Ezekiel: voor miljoenen weg en straks Qatarees international?
Foto: © Photonews

Imoh Ezekiel speelt vanavond zo goed als zeker zijn allerlaatste wedstrijd in het shirt van Standard. De Nigeriaanse spits verkast eerstdaags wellicht naar Qatar, waar hij flink poen gaat scheppen.

Er zit heel wat meer achter de transfer van Ezekiel dan op het eerste zich lijkt. Dat meldt Het Nieuwsblad. Standard strijkt wellicht een slordige 8 miljoen euro op bij de verkoop van de aalvlugge Nigeraan, maar er is meer.

Zo zal Ezekiel zelf maar eventjes 7,2 miljoen opstrijken tijdens de komende drie seizoenen. Maar daar staat natuurlijk iets tegenover. In Qatar wil men dat de spits op termijn de Qatarese nationaliteit aanneemt zodat hij in de toekomst het land kan vertegenwoordigen.

Verkommeren in Qatar of in Europa blijven?

Qatar, dat het WK tot nader order nog steeds mag organiseren in 2022, wil namelijk hoge ogen gooien, maar dan moet het wel een degelijk elftal kunnen samenstellen. En dat moet dan maar gebeuren met jonge talentvolle buitenlanders die nog geen international zijn voor hun land.

Op clubniveau zijn er twee opties voor de 20-jarige aanvaller. Ofwel gaat hij verkommeren in Qatar – wellicht bij Al-Arabi – , ofwel stalt zijn nieuwe Qatarese club hem bij een Europees team.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties