Genkse supportersfederatie verwacht acties, maar blijft rustig: "Geen fouten maken"

Caroline Tonnelier
| 20 reacties
Genkse supportersfederatie verwacht acties, maar blijft rustig: "Geen fouten maken"
Foto: © Photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

De crisis in Genk houdt aan en de fans willen dan ook verandering zien. Vanavond werd nog eens samengekomen om mogelijke acties te bespreken. Rudy Claessens, vertegenwoordiger van de supportersfederatie, lichtte aan Voetbalkrant.com toe wat er besproken werd.

Morgen ontvangt KRC Genk ploeg in vorm AA Gent. Over concrete acties naar aanleiding van die wedstrijd wilde Rudy Claessens niets lossen. "Acties worden nooit vooraf meegedeeld. Er is nog niets concreets beslist, maar we hebben nog zo'n 22 uur om iets in elkaar te steken."

"Berichtgeving vanuit Genk slaat nooit nergens op"

Naar aanleiding van de gebeurtenissen van de afgelopen weken en maanden voelen de supporters zich misnoegd en belachelijk gemaakt. "Dit is niet meer het Genk van vroeger, we zijn heel misnoegd en boos. De berichtgeving die er vanuit KRC Genk komt, slaat nooit nergens op en maakt de situatie alleen maar erger."

"We mogen geen fouten maken, die zijn er al genoeg gemaakt"

De Supportersfederatie dringt vooral aan op meer betrokkenheid en een nauwere communicatie tussen het bestuur en de fans. De afspraken daarrond liggen al langer vast, maar nu is het wachten op de concrete uitwerking. "Er moet een orgaan op poten gezet worden om elke supporter te betrekken op wat gaande is binnen de club. Dat gaat echter niet van vandaag of morgen. Dat moet heel gestructureerd gaan. We mogen hierin geen fouten maken, die zijn er al genoeg gemaakt."

Onafhankelijk adviseur moet club analyseren

De Genkse fans blijven zich geduldig opstellen, maar verwachten dus toch wel veranderingen. "Er moeten dingen gaan gebeuren en wij verwachten acties in de hoogste regionen." Daartoe krijgt Roland Reynders als onafhankelijk adviseur de opdracht om de club te analyseren en de pijnpunten door te geven aan de Raad van Beheer. Een concrete deadline voor zijn taak is er echter niet. "Hij kent onze vragen en neemt ze mee naar de Raad van Beheer. Er is geen concrete timing, het is vooral belangrijk dat hij zijn huiswerk goed doet. Ik verwacht er in elk geval heel veel van. Slechter kan het ook moeilijk gaan", besluit Rudy Claessens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties