Matchwinnaar Vanaken: "Toch nog even verschieten toen die bal in mijn voeten kwam"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 11 reacties
Matchwinnaar Vanaken: "Toch nog even verschieten toen die bal in mijn voeten kwam"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hans Vanaken bewees donderdagavond zijn waarde voor Sporting Lokeren. De spelmaker profiteerde van mistasten in de defensie van Hull City en bezorgde zijn team zo een prima uitgangsresultaat.

Timothy Collard in Lokeren

“Het was allesbehalve een makkelijke wedstrijd. De eerste twintig minuten was het echt zoeken voor ons. Het was meteen een hoog tempo en we gingen te vaak het duel aan. Gelukkig kwamen we die openingsfase goed door”, steekt Vanaken van wal na de wedstrijd.

“Daarna hebben we de bal het werk laten doen. Vervolgens speelden we een goede tweede helft en waren we stukken beter. We creëerden meer kansen en uiteindelijk is het jammer dat we niet met 2-0 of 3-0 winnen.”

Er is wel degelijk iets mogelijk

Uiteindelijk bleef het bij 1-0, na een treffer van Vanaken. “Het was een ietwat getelefoneerde actie, al was het toch nog even verschieten toen de bal effectief in mijn voeten belandde. De doelman wilde me nog pakken, maar hield zich dan toch in en zo kon ik de bal binnenleggen."

“Maar als je de nul houdt is er altijd iets mogelijk in de terugmatch. Hull zal hoe dan ook meer moeten komen en misschien biedt ons dat meer ruimte in de omschakeling. Als we een goed blok neerzetten dan is er wel degelijk iets mogelijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties