Interview Neto na de commissie: "Fair? Dat is een moeilijk begrip in voetbal"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Neto na de commissie: "Fair? Dat is een moeilijk begrip in voetbal"
Foto: © Photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Renato Neto speelde zich in de ploeg onder Vanhaezebrouck, maar riskeerde een schorsing. Hij werd opgeroepen door de reviewcommissie. Advocaat Johnny Maesschalck maakte brandhout van het orgaan. Intussen zit de sfeer in de groep erg goed bij de Buffalo's.

Dinsdag moest de Braziliaan voor het bondsparket verschijnen, als eerste die door het reviewteam opgeroepen werd. Advocaat Johnny Maesschalck liet echter geen spaander heel van het orgaan. "Onze advocaat heeft het heel goed gedaan, hij staat daar ook om bekend. Ik hoop dat er geen schorsing van komt."

Het was op zich al vreemd dat enkel Neto opgeroepen werd. Marquet maakte immers een zwaardere overtreding in dezelfde wedstrijd. "Als ik opgeroepen wordt, dan aanvaard ik dat en ga ik. Maar volgens mij mochten er ook wat anderen die dag naar de Bond. Dat het niet fair is? Fair is een moeilijk begrip in het voetbal. Het was niet mijn intentie om hem te raken. Ik keek enkel naar de bal, niet naar zijn been."

Dankzij het pleidooi van Maesschalck werd de uitspraak uitgesteld. Neto kan dus spelen tegen Genk. Belangrijk, met het oog op de zware concurrentie. "Het is belangrijk om nu in de ploeg te blijven staan, voor iedereen." Hij wil Genk overigens niet onderschatten. "Genk blijft een goeie ploeg, hé. Vorig jaar speelden we goed en pakten we de drie punten, maar zo'n team in problemen kan plots de klik maken en goed beginnen spelen. Daar moeten we voor opletten."

Goeie sfeer bij de Buffalo's

Gent speelt aan de kop en de groep lijkt beter aan elkaar te hangen dan vorig seizoen. "Als je bovenaan staat is iedereen tevreden. Winstpremies helpen natuurlijk. Het klopt wel dat de sfeer in de groep beter is dan vroeger. Nu hebben we één groep, iedereen maakt grapjes met iedereen. Dat ik populair ben? Ik kom overeen met de hele ploeg. Wanneer iemand er wat ongelukkig bij loopt, probeer ik hem altijd op te beuren."

"Wie de grappenmaker in de kleedkamer is? Vorig jaar was het duidelijk, dat was Pau Cendros. Dit jaar zijn er erg veel", lacht Neto. Waarom ze me allemaal 'Papi' noemen? Het betekent 'vader', maar we zeggen het tegen vrienden ook. We roepen zelfs 'Papi, Papi' naar onze persverantwoordelijke."

Ik gooide van alles tegen de muur

Neto droomt nog steeds van de Premier League. "Ik kan er momenteel nog niet heen, ik heb geen paspoort en speel niet in de nationale ploeg. Ik probeer zo snel mogelijk Belg te worden." Dat nationale team had overigens wat verrassingen in de selectie. "Ik dacht echt dat Lucas van PSG erbij zou zijn. Er moet wel iets gebeuren. Die 7-1 tegen Duitsland, dat kan echt niet. Hoe ik reageerde? Ik gooide dingen tegen de muur, ik kon het niet geloven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties