Standard-nieuwkomers onder de loep: veelbelovende Faty, wachten op Louis en Watt

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 16 reacties
Standard-nieuwkomers onder de loep: veelbelovende Faty, wachten op Louis en Watt
Foto: © Photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

De fans van Standard lieten zich de voorbije weken horen. Ook Guy Luzon schreeuwde al meermaals van de daken dat versterking broodnodig is. Onze redactie nam de nieuwkomers gisterenavond alvast onder de loep.

Cédric De Volder in Luik

De Luikse aanhang vroeg gisteren ook alweer de kop van Roland Duchâtelet. Dat Luikse ongenoegen werd duidelijk gemaakt via spandoeken en spreekkoren. Nochtans kon Guy Luzon gisteren twee nieuwe jongens in de basis droppen. Ricardo Faty had nog maar pas zijn handtekening gezet onder een contract, terwijl het ook al de eerste basisplaats was voor Jeff Louis. Voetbalkrant.com hield de prestatie van beide nieuwkomers onder het vergrootglas.

Faty kon de nederlaag tegen Zenit Sint-Petersburg niet afwenden, maar de Senegalees - die met een verleden bij onder meer AS Roma en Bayer Leverkusen de nodige adelbrieven kan voorleggen - maakte wel een goede indruk. We willen de 28-jarige middenvelder niet meteen tot 'de nieuwe William Vanqueur' dopen, maar zijn eerste prestatie was alvast veel belovend.  "Ricardo deed het enorm goed in de recuperatie", verwoordde Paul-José Mpoku zijn wedstrijd voor ons.

Maar dat is niet alles: Faty illustreerde bij momenten ook zijn traptechniek. We denken dan ook onmiddellijk terug aan de cross over zo'n veertig meter richting Jelle Van Damme. Al is het natuurlijk niet allemaal rozengeur en maneschijn. De vijfvoudig Senegalees international vergat bij momenten dat hij tegen een Europese (sub)topper aan het voetballen was. De snelheid van uitvoering moet hoger. Zo lag knullig balverlies nog voor de pauze bijna aan de basis van de 0-2.

Louis maakte dan weer een pak minder indruk. De Haïtiaan speelde volgens het wedstrijdblad dan wel naast Faty, maar in werkelijkheid gaf Luzon hem de opdracht om een pak hoger te acteren. En dat lukte in de eerste helft helemaal niet. Louis worstelde niet enkel met de spelers van Zenit, maar ook met zichzelf. Het is duidelijk dat de offensieve middenvelder nog een inspeelperiode nodig heeft. Al zorgde hij in de slotfase met een flits bijna voor de gelijkmaker.

En dat geldt eigenlijk ook voor die andere aanwinst: Tony Watt. De Schot moet de Rouches van doelpunten voorzien, maar was gisteren slechts een schim van de speler die vorig seizoen bij momenten het Lisp deed ontploffen. "Maar ik weet zelf ook wel dat ik niet de beste wedstrijd uit mijn carrière achter de rug heb", bleef de aanvaller alleszins met de voetjes stevig op de grond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties