Vanhaezebrouck duidelijk: "Wie begint te zweven gaat eruit"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 17 reacties
Vanhaezebrouck duidelijk: "Wie begint te zweven gaat eruit"
Foto: © photonews

Een tien op twaalf, vroeger begon men voor minder te dromen bij AA Gent. Onder Hein Vanhaezebrouck is het anders, zelfs de voorzitter spreekt bescheiden taal. De Gentse oefenmeester kan dankzij zijn brede kern iedereen scherp houden.

Sander De Graeve in Gent

"Deze grote kern is een luxe", aldus Vanhaezebrouck. "Als ik iemand zie die er wat nonchalant bij loopt, los ik dat snel op. Ik wissel hem met iemand anders in een partijtje en dan schrikt hij wel wakker. Iedereen weet dat zijn plaats zomaar kan ingenomen worden door een andere speler." Het is natuurlijk wel zaak om iedereen tevreden te houden. Spelers als Dejaegere en Van Der Bruggen, die niet uit de basis te denken waren eind vorig seizoen, zitten op de bank.

Iedereen praat over Gent

"Ik heb zelfs een hele bank met kwaliteit in de tribune zitten. Bij die wedstrijdjes elf tegen elf op training zie je dat. Die tweede ploeg, die is niet slecht." De goeie start van Gent is een zegen voor de club. "Iedereen praat nu over Gent, dat is goed voor de uitbouw van de club en de supporters worden er ook door aangetrokken."

De coach van Gent waarschuwt zijn spelers. "De spelers, de staf en de hele omkadering blijft met de voeten op de grond. Het kan snel verkeren. Als we verliezen tegen Genk en thuis tegen Kortrijk, dan staan we misschien wel nog in de top-zes, maar hebben we toch al een teleurstelling te verwerken."

Gent lijkt Genk op een ideaal moment te treffen, maar Vanhaezebrouck wil dat niet gezegd hebben. "Een ideaal moment heb je enkel wanneer een ploeg een blessuregolf kent of wanneer men een tweede ploeg opstelt om jongens te sparen voor Europees voetbal. Bij Genk zijn ze allemaal fit. Er blijft kwaliteit in die ploeg zitten. Lokeren, voor iedereen toch een goeie ploeg, dwong geen enkele kans af in Genk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties