Ziekenboeg Essevee: een operatie, een extra vraagteken en enkele gerecupereerde spelers

Ziekenboeg Essevee: een operatie, een extra vraagteken en enkele gerecupereerde spelers
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Zulte Waregem heeft op gebied van blessures dit seizoen zijn deel al gehad. Ook voor dit weekend is de ziekenboeg nog goed gevuld, al is er een geluk bij een ongeluk na de schorsing voor Skúlason: Colpaert is normaliter speelklaar. In de spits is er dan weer wel een mogelijk extra vraagteken.

Aernout Van Lindt in Waregem

Francky Dury overschouwde de kern van Zulte Waregem op zijn wekelijkse persconferentie. Over Jens Naessens en Sebastien Bruzzese kon hij weinig goed nieuws melden: “Jens Naessens is geblesseerd. Dinsdag gaat hij onder het mes en hij zal twee-drie maanden buiten strijd zijn”, aldus Dury.

“En Bruzzese: dat was een zware klap tegen Waasland-Beveren. Hij heeft een scheur in de quadriceps. Normaal gezien ging hij spelen bij de seizoensstart, maar we hebben dan Bostyn gevraagd voor de Europese matchen en Bossut sneller teruggehaald voor de competitie.”

Kan Sylla spelen?

Van een aantal anderen is er beter nieuws te melden: Bongonda en Conté hebben deze week kunnen meetrainen, terwijl Benteke en Paye een individueel programma blijven afwerken. “En Colpaert is normaal gezien speelklaar zaterdag”, aldus Dury. Dat moet ook wel, aangezien Olafur Skúlason geschorst is.

Wel is er een nieuw twijfelgeval vooraan: “Idrissa Sylla heeft zijn knie verdraaid tegen Gent in een duel in de eerste helft. Hij heeft deze week al getraind, maar hij is toch nog een vraagteken voor dit weekend.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties